הפרשים רטרואקטיבים במזונות - דיני משפחה

  • תשלום מזונות ומדד
    סיגלית | 10/02/2010 09:27

    שלום רב, אני גרושה מזה 5 שנים ויש לנו ילד משותף. בהסכם הגירושין שלנו יש סעיף המחייב להצמיד את תשלום המזונות למדד אחת לרבעון אולם הגרוש שלי לא מוכן לשלם את ההצמדה. אחרי ניסיונות חוזרים ונישנים להגיע להסכם (כולל הסכמה מצידי לוותר על המדד הרטרואקטיבי ולהחתיל דף חדש מעכשיו) שנכשלו, בלית ברירה פניתי להוצאה לפועל בנושא. הגרוש שלי, כנראה בידיעה שנשלחה לו תביעה, לא ניגש לקחת את התביעה מהדואר ועכשיו אני נאלצת להמשיך את התהליך במסירה אישית מה שאומר לעשות לו פאדיחות בעבודה או מול חברים (משהו שאני מעדיפה להמנע ממנו, בכל זאת הוא האב של הבן שלי - ואבא טוב). שאלתי: כרגע, הפרשי המדד עומדים על כ- 300 ש"ח בחודש. (לאור העובדה שאני מובטלת זה היה עוזר לי מאוד). למרות זאת, אני מוכנה לוותר על זה כדי לשמור על "שלום בית" . אני רוצה לדעת, בהנחה ואני לא ממשיכה את התהליך כרגע בהוצאה לפועל, האם אוכל, בעוד כמה שנים, כשהפער יהפוך יותר משמעותי לתבוע? (מאותה נקודת זמן, ללא תביעה רטרואקטיבית) תדה על עזרתכם, סיגלית

    • הפרשים רטרואקטיבים במזונות - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 10/02/2010 09:47

      חוק ההוצאה לפועל מאפשר לגבות חוב מזונות עד שנתיים אחרונית בלא כל הסבר מיוחד. אם תרצי לגבות מעבר לשנתיים את צריכה לשכנע את ראש ההוצאה לפועל שלא הייתה לך כל אפשרות לגבו (ולא נראה שזה המקרה) בהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה והבהרה רטנה
        סיגלית | 10/02/2010 20:26

        אז אם הבנתי נכון, נניח ואני מניחה את התביעה בצד ובעוד כמה שנים כשהמדד עולה מחליטה לתבוע אותו. מותר לי לתבוע עד שנתיים אחורה או מאותה נקודה ואילך, למרות שלא תבעתי עד אותה נקודת זמן. (אני רוצה לוודא שלא יווצר מצב שהפער ייגדל ויגיע נניח ל- 1000 ש"ח בחודש ובית המשפט יגיד לי שמאוחר מדי ואני לא יכולה לצפות לקבל מדד - דוב, מאותו רגע או מקסימום שנתיים אחורה - בגלל שלא תבעתי כל השנים שעברו) תודה שוב, סיגלית