מזונות קטין

  • מזונות לילד מעל גיל 18
    ניר | 04/02/2010 22:38

    שלום, שאלתי היא, מה קורה כשהילד מגיע לגיל 18 ועדיין לומד בבית ספר: א. האם המזונות יורדים לשליש עד גיל 21 ? ב. האם ניתן לתת לילד (כבר בחור... ) את הכסף ישירות כ"דמי כיס" ? ג. האם גרושתי יכולה לתבוע אותי בלי הסכמת הילד ? להתייחסותכם אודה.

    • מזונות קטין
      עו"ד מ. שיפמן | 05/02/2010 13:25

      שלום רב בהסכמים או בפסקי דין מגדירים בדר"כ שהמזונות יופחתו בהגיע הילד לגיל 18 או במועד סיום לימודיו התיכוניים, ולכן אני מניח שגם במקרה שלך זה המצב. את הכסף יש לתת לאמא ולא לילד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • השאלה אם העברתי את הכסף לילד, האמא יכולה לתבוע ?
        ניר | 06/02/2010 08:43

        למרות שהילד כבר בוגר והוא עבר את גיל 18 ??

        • מזונות לילד בגיר - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 06/02/2010 23:49

          ניר שלום, תלוי מה כתוב בפסה"ד. אם כתוב למשל "האב ישלם לידי האם...." החיוב הוא כלפי האם, ללא קשר לגילו של הילד, ולכן אם לא תשלם לה, היא תוכל לפנות להוצל"פ. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה