צוואה- דיני משפחה

  • צוואה
    ליואור | 21/01/2010 19:04

    שלום אני גרה בדירה שרשומה עש אבא שלי 25 שנה אני משלמת משכנתא ,,,,אבא שלי עשה לי צוואה שהדירה אני היורשת היחידה ובתי בת ה-25 ושלבעלי אין זכויות על הדירה. האם צוואה שנרשמה והעדים הם אחותי ובעלה קבילה? האם על הצוואה להישאר בארון או להעבירה לעו"ד לחתימה? כיצד עלי לנהוג? תודה ליאור

    • צוואה- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 22/01/2010 09:57

      שלום רב לכאורה אם אחותך ובעלה אינם נהנים מהצוואה אז אין בעיה, אבל יש לבדוק את המקרה בפרוטרוט ולהיזהר בענין הזה. אין חובה להפקיד את הצוואה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • הערה משלימה
      ראש טוב | 23/01/2010 23:21

      אם מדובר בניסיון למנוע מבעלך את חלקו בדירה במקרה של גירושים אז לא בטוח שהצוואה תעזור בכך.ניתן להביא לקביעה משפטית שהרישום של הדירה על שם אביך היה פיקטיבי ומדובר בדירה שלך ושל בעלך ואז אין כל משמעות לצוואה.גם אם זה לא המצב , אזי מאחר והמשכנתא משולמת על ידך, יוכל בעלך לטעון שבמסגרת קיזוז התחיבויות עלייך לשלם לו את מחצית תשלומי המשכנתא ששולמו על ידך בתקופת הנישואין, כי מדובר פה בהשקעה שלך בדירה שעוברת לבעלותך מתוך החשבון המשותף.