איזון זכויות

  • איזון פנסיות
    שון | 21/01/2010 17:36

    אשתי ואני בהליך גירושין. השופטת דרשה שנבצע איזון משאבים. יצאתי לפנסיה מוקדמת טרם החלנו בהליך הגירושים. אשתי עובדת. לפי מה יש לקבוע את איזון המשאבים בינינו? האם קיים חוק או כל דבר נתון לפרשנות? האם החישוב יעשה לפי הברוטו או הנטו? האם עם הגיעי לגיל פרישה יחול שינוי בתשלום

    • איזון זכויות
      עו"ד מ. שיפמן | 22/01/2010 09:54

      שלום רב החומר במלואו מועבר לטיפולו של איש מקצוע חשבונאי- אקטואר שמבצע תחשיבים ע"פ כללים הנמצאים בתחום ידיעתו ומועברים לצדדים, בדר"כ כמה אופציות ואם משהו מקובל על הצדדים הם יכולים לקבל זאת ואם לא מקובל אז הענין עובר להכרעה של ביהמ"ש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה ,ועוד...
        שון | 22/01/2010 12:01

        תודה על התשובה, ובכל זאת, הבנתי מדבריך שאין כל כלל וחוק ולמעשה מי שחזק יותר או שעורכי דינו "נועזים" יותר יוצא כשידו על העליונה. האם אותם כללים לפיהם עובד האקטואר פרושים בפני להבינם ולהעמיק בהם? היכן יש חוקים עליהם אוכל להסתמך בבואי לבחון את ההחלטה? האם יש הבדל בקביעה לגבי פנסיה מוקדמת, כשאני מפריש סכומים לקרן הפנסיה? האם ההפרשות הנ"ל נחשבות כחייבות ב(תשלום) לגרושתי?

        • תגובה
          ראש טוב | 23/01/2010 23:30

          האקטואר לא קובע את אופן חלוקת זכויות הפנסיה, אלא קובע את השווי המהוון להיום של הזכויות הפנסיוניות שנצברו לכל אחד מבני הזוג במהלך תקופת החיים המשותפים.נוסחאות החישוב האקטוארי הינן מסובכות ואם אתה חושב שהתוצאה איננה נכונה תצטרך לבקש בדיקה אקטוארית נוספת ולא בטוח שזה יעזור.כדי לשמור על זכויותיך עליך לוודא כי:האקטואר יקבל מידע מדויק על מועד הנישואים שלכם ומועד הפרוד ועל כל תקופת הצבירה של הזכויות הפנסיוניות שלך (כך שהחלק המושיך לתקופת הנישואים לא יגדל על חשבון תקופות שקדמו לנישואים או התקופה שלאחר הפרוד הרשמי).כמו כן עליך לוודא שכל הזכויות הפנסיוניות של אשתך מדווחות לאקטואר ושלא הועלמו חסכונות פנסיוניים שנצברו בתקופת הנישואים.לאחר חישוב ההון להיום של החסכון הפנסיוני של כל אחד מהצדדים שנצבר בתקופת הנישואים יחושב סכום זה כחלק מהנכסים המשותפים ואת מחציתו יש להעביר לבן הזוג השני.בדרך כלל בן הזוג לא יקבל חלק בפנסיה של בן זוגו אלא רק סכום כספי חד פעמי. יש כיום ניסיון חקיקה שיאפשר חלוקה פיזית של הזכויות הפנסיוניות, אך הנושא סבוך ולא ברור האם ומתי יעבור

          • תודה  לת
            שון | 25/01/2010 12:59