הסתלקות מעזבון

  • ירושה
    עדי | 21/01/2010 13:39

    שלום אבי נפטר לפני כחודש ולא הותיר אחריו צוואה. אנו שלושה אחים, 2 מוכנים לחתום לאמא על ויתור החלק שלנו מהעיזבון שלו דירה+הון עצמי. האח השלישי מתנגד לוותר על חלקו בעיזבון לטובת אמא. איזה בעיות יכולות להופיע במידה ולא נחתום על צו ירושה? במידה והוא יהיה מוכן לחתום לאמא על הדירה, האם ניתן להוסיף חוזה או סעיף בצוואה שאומר חצי מהדירה יחולק לשלושת האחים בצורה שווה במות אימנו ושהיא לא תוכל לשנות זאת בעתיד עם צוואה חדשה? תודה

    • הסתלקות מעזבון
      עו"ד מ. שיפמן | 22/01/2010 09:48

      שלום רב את צוואת האב אינכם יכולים לשנות. אם אתם מוותרים חלקכם עובר לאמכם והאח שאינו מוותר יקבל את חלקו היחסי. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • הסתלקות מעזבון
      ראש טוב | 23/01/2010 23:52

      הסתלקות מעזבון היא סופית ואיננה ניתנת לחזרה או להתניה.אי אפשר לחייב חוזית אדם לכתוב משהו בצוואה שלו.פתרון אפשרי:כל האחים יוותרו לאם על חלקם בדירה.האם תוותר לאחים על חלקה בסכום ההוני (ועדיין נשאר לה מחצית מהסכום ההוני שנצבר במהלך החיים המשותפים).