זכויות בדירה - דיני משפחה

  • נטלי
    נטלי | 06/01/2010 11:55

    אני נשואה 3 שנים ולחמתי יש 2 דירות אני גרה בדירה השנייה זאת אומרת זה בית שמחולק לשתיים ואני חתמתי על הסכם ממון .עכשיו היה שטח מאחורה אדמה בנינו בית בשטח זה ממה שאני הבנתי יש לי זכות בבית זה וזה שלי ושל בעלי חצי חצי השאלה שלי האם זה נכון אני לא עשיתי שום הסכם על החלק שניבנה ואם אפשר לימכור את הדירה או רק להשכיר יש לציין שהבית זאת אותו כתובת בנינו.חייבת תשובה בבקשה תודה רבה

    • זכויות בדירה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/01/2010 00:42

      נטלי שלום, העובדה שבניתם אינה מקנה לך בעלות על הדירה, אם הבניה נעשתה על שטח שבבעלות חמותך. אלא אם הוסכם אחרת בינך לבין חמותך, בכתב, לכל היותר את זכאית להחזר כספי (לפי סכום ההשקעה או שווי הנכס בניכוי שווי הקרקע), בגין השקעתך. יש לבחון היטב את הוראות הסכם הממון עליו חתמת, ורצוי מאוד לערוך הסכם מעודכן, לאור ההשקעה בבניה. רצוי להציג את המסמכים והמידע הרלוונטי בפני עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה