מזונות

  • מקרה מעניין ביותר
    שחר | 16/12/2009 02:16

    חברתי נכנסה להריון ולא מוכמה לעשות הפלה (אנו רק בני 21).היא פספסה גלולה ולא אמרה לי !!! אמרתי לה שאם היא רוצה אבא לילד, שלא תרשום אותי בתעודת לידה כאבא (שתרשום "לא ידוע") כי אם לא, אני אשלם מזונות, אך אתכחש לילד. היא הסכימה. רציתי לדעת אם במקרה כזה היא עדיין יכולה לדרוש מזונות אם ניפרד (חתונה לא תהיה- שנינו לא מאמינים בזה).אני מבקש יפה להימנע מביקורת (כלפיי או כלפיה).תודה מראש,שחר.

    • מזונות
      טו"ר אביעד אושרי | 16/12/2009 11:52

      תמיד האפשרות להגיש כנגדך תביעת מזונות כאב, פתוחה בפניה ולעולם לא תוכל למנוע את זה בשום דרך חוקית. עפ"י חוק חובתך לזון ולפרנס את הקטין גם אם אתה לא חפץ בהריון.

    • חשוב
      נוליאל | 16/12/2009 18:51

      תתעד כל סכום שאתה נותן לה כמזונות לילד תשתדל שזה יהיה סכום קבוע, ונמוך יחסית, כדי שאם תתבע, הסכום לא יהיה שונה בהרבה. תמיד קיימת אפשרות שהיא תגיש תביעה לבית משפט לעניני משפחה לכן - בכל זאת - תתעד כל תשלום! בהצלחה

    • ילד שנולד כתוצאה מהריון לא רצוי - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/12/2009 23:19

      שחר שלום, אין כל אפשרות להגביל את זכותו של ילד לתבוע מזונות מאביו, וגם אם אמו תחתום שלא תתבע בעתיד, עדיין היא יכולה לתבוע בשם הילד. היא גם יכולה להגיש תביעת אבהות, כדי שהילד יירשם על כבנך, גם אם סיכמתם בתחילה אחרת. זכור גם שאם לא תרשמו אותו כבנך מיד אחרי הלידה, היה ותרצו בעתיד לבצע זאת, יהא עליכם לפנות לביהמ"ש. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תודה רבה על התשובה העניינית, אך...
        שחר | 17/12/2009 09:54

        אם אני לא רשום כאב. ואחרי נגיד שנה היא רוצה לרשום אותי ככזה ולתבוע מזונות. האם חובת ההוכחה היא עליה או עלי (האם יכולים להכריח אותי לעבור בדיקת די אן איי- ובמקרה שאסרב, להחליט אוטומטית שאני האב)?