יעוץ משפטי

  • איך עושים זאת? וכמה שווה תיק כזה
    aslaw | 04/10/2009 22:41

    פנה אליי קליינט נשוי. במהלך נישואיו היה לו רומן עם אישה אחרת שילד ממנה בן כבן 7 בערך. בתחילת הדרך הילד היה מגיע רגיל למשפחת הגבר במשך תקופה ארוכה , לאחר מכן הבן עבר לגור במחיצת האם , כעבור מס' חודשים נפסק הקשר עם האם ואינה מעוניינת שהגבר יראה את הילד יותר ואף לא מסרה ולא מעוניינת למסור כתובת מגורים . ההורה פנה אליי בבקשה לראות את הילד. אני מעוניין להגיש תביעה לביהמ"ש לענייני משפחה למשמורת הילד ובמקביל גם להגיש תביעה להסדרי ראיה. איך עושים זאת? והאם יש לכם דוגמאות של כתבי טענות לדוגמא שאפשר ללמוד מהן איך מחברים תביעה כזו? והאם התביעה מתאימה להתברר בביהמ"ש לענייני משפחה? או לפנות לבית דין מומחה (רבני, שרעי, דרוזי וכו') ומה עושים לגבי כתובת האם ? האם לפנות למשרד החינוך עם טופס ויתור על הסודיות של הילד החתום ע"י האבא ולבקש פרטים וכתובת אודות מגורי הילד וכך בעצם להגיע לכתובת האם לצורך המצאת כתבי תביעה וטענות. ושאלה אחרונה כמה שווה תיק כזה (בשוק עורכי דין צעירים ובינוניים ולא איזה עורך דין כריש בדיני משפחה) ולאורך כמה זמן הוא אמור להתנהל?

    • יעוץ משפטי
      עו"ד מיקי שיפמן | 05/10/2009 22:55

      שלום רב לצערי לא ניתן להתייחס לסוגיה זו במסגרת המצומצמת של הפורום. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • מסכן הקליינט שלך..
      שפמנון מצוי | 05/10/2009 23:18

      תיידע אותו לפחות שזו הפעם הראשונה שאתה מתעסק בזה

      • זה לא מצחיק בכלל
        aslaw | 07/10/2009 10:25

        אני מתכוון לשבת ולהשקיע בקריאת פסיקה וחוקים ולחבר תביעה שצענה על דרישות האב הרי אני לא מתכוון לעשות צחוק מהתיק, כי כולנו יודעים שזה לא תורה מסיני הרי עו"ד הוותיקים יותר לא נולדו יודעים פשוט הקדימו אותנו בקצת וותק שהניב ידע, בעזרת שקדנות ומאמץ יתר אוכל להגיע לרמת ידע זו. לך תשקיע בדברים יותר יעילים במקום להתעסק בשטויות ... aslaw

    • האבא משלם מזונות? שילם מתישהו?
      שפמנונון | 07/10/2009 03:35

      מה המטרה של האבא? להיות עם הילד? הסדרי ראייה? מה?

      • משמורת אם אפשר, או הסדרי ראיה
        aslaw | 07/10/2009 10:22

        משמורת ואם לא אז הסדרי ראיה.

        • צודק. אם תשקיע מספיק אין בכך רע
          שפמנון מצוי | 07/10/2009 14:50

          בכל אופן אני מוכן לנסות לעזור תגיד לי האם הוא שילם או משלם כעת מזונות האם הוא מעוניין במשמורת יחד עם אישתו? האם יש לו ילדים נוספים? זה ברור לך שהסדרי הראייה יבואו יחד עם מזונות? הסיכוי למשמורת נמוך. הוא מודע לכך שסביר להניח שהוא יתבע למזונות? לגבי הסמכות. אתה לא יכול בבית הדין הרבני (שכן זה לא עניין נלווה לגירושין, הם לא נשואים) אך אתה יכול להגיש בקשה לקביעת הסדרי ראייה לבית המשט לעיניי משפחה. אם אין לך את הכתובת להמציא, תבקש היתר לתחליף המצאה ותתן לה עם שליח או משהו אם הוא משלם מזונות - פשוט שלא ישלם חודש.. היא תמצא אותו בעצמה מהר מאוד