לעו"ד הנכבד שמתמחה בדיני מזונות

  • שופטת מאיימת במחיקת תביעת מזונות
    אורלי | 07/09/2009 01:26

    בפס"ד מזונות קבעה השופטת סכום חודשי ולגבי החוב מיום הגשת התביעה, הורתה לנתבע לגבש מידית אופן ומס' התשלומים הנ"ל. .מיום הגשת התביעה.חלפה שנה ומהפסיקה חלפו כ4 חודשים באותו מעמד המליצה שנחתום על הסכם פירוק..לקראת גירושין ובעת הגשתנו לה אותו-תפסוק לגבי "מזונות קבועים". הבעל מסרב לחתום על הסכם בינתיים,טרם הוגשה תביעת גט מצידי עקב בעיות טכניות אך כשפניתי באמצעות עו"ד שלי בבקשה לזרז את תשלום "החוב"./הרטרו..(ללא כל קשר לעתיד..) או אז איימה השופטת ש:"אם אין הסכם /פשרה וכיוב' אמחק את כל התביעה" ??!!! האם יש לה קייס? האם היא יכולה לבצע זאת? ומה הקשר בין החוב הרטרו אקטיבי ל הסכם גירושין עתידני(ואולי אפילו לא,!!מי יודע?) ומה איכפת לה? אנא ענו לי דחוף אני ממתינה כבר 3 חודשים מאז הפסיקה. למי עלי לפנות בנדון?

    • לעו"ד הנכבד שמתמחה בדיני מזונות
      אורלי ,שנית | 07/09/2009 11:50

      נא תשובתך נגד האיום של השופטת המוזר ביותר,האם ייתכן שהיא תבטל ותמחק,פשוט כך!"תביעת מזונות של בתי/בתו בת השבע,רק מפני שאין הסכם גירושין חתום בינינו,עקב סירובו בינתיים והתמהמהותו של הנתבע (בכוונה להקשות)לחתום או לשתף פעולה? פירטתי בפניתי הראשונה והחצופה מעט,תודה תודה תודה על זמנך בכלל.

    • תשלום מזונות רטרואקטיבים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/09/2009 23:37

      אורלי שלום, עפ"י שאלתך, מדובר בהחלטה לגבי תשלום מזונות זמניים, אשר אמורים להיות משולמים עד מתן פס"ד במזונות הקבועים. במקרה כזה יש לביהמ"ש שיקול דעת האם לפסוק מזונות רטרואקטיביים מיידית או לא, אם כי הדבר מקובל ביותר. אותו "איום" כביכול של ביהמ"ש נשמע מוזר, בעיקר אם ביהמ"ש קושר בין המזונות לחלוקת הרכוש. במקרה כזה הכתובת ליעוץ היא עו"ד, אשר יוכל לעיין בכתבי הטענות והחלטות ביהמ"ש כדי לסייע. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • לעו"ד האדיב מר חשמונאי-צדקת כך בדיוק ותודה.
        אורלי | 08/09/2009 13:10

        כן יש לי עו"ד .אבל... בכ"א תודה גדולה על זמנך וה"פתח תקווה" שקיבלתי מתשובתך(מהמילה "מוזר") זאת אומרת לפי הבנתי יש מקום לתמוה ולערער נניח וכו'