היה לנו סיפור דומה במשפחה - וכך נסגר:

  • שאלה מאתגרת למבינים
    ירוחמי | 28/08/2009 20:22

    שלום לכם,מדובר בסיפור שקורה כרגע במשפחתי. חנה ושלום היו נישואים כ50 שנה,לא היו להם ילדים,וברשותם היתה דירה בפרדס חנה,שלום ניפטר ואמא שלו היתה בחיים ולכן היא ירשה רבע מהדירה,אמו לא ידעה זאת וניפטרה לכן הרבע של הדירה עבר ליורשים שלה,האלמנה חנה ביקשה מהגיסים שלה שהם היורשים של רבע מהדירה שלה שיוותרו לה,הם כמובן הסכימו,העו"ד של חנה החתים אותם על מסמךשהם מוותרים לחנה על כל העיזבון שירשו מאמא שלהם,וזה כולל כמובן עוד דירה שאמא שלהם הורישה להם בחדרה. האם חנה יכולה לרשת את שתי הדירות ומה ניתן לעשות?ובהנחה שזה מסתדר אחת היורשות הלכה לעולמה,והילדים שלה שהם היורשים שלה לא מוכנים לוותר לאלמנה חנה,הם בסופו של דבר יורשים 4% מהדירה מה ניתן לעשות במצב כזה האם חנה צריכה לשלם להם כדי שיוותרו והאם חנה יכולה למכור את הדירה במצב כזה ? תודה יהודה

    • היה לנו סיפור דומה במשפחה - וכך נסגר:
      לא עו"ד | 29/08/2009 09:44

      שנגמר בפשרה בבית משפט, והם מכרו ליורשת העיקרית את החלק שלהם (במחיר גבוה למדיי ביחס למחיר השוק, כי היורשת העיקרית לא רצתה להגיע לפירוק שותפות ומכירת הדירה לגורם שלישי, וכיום הדירה ברשותה). עליהם לקבל הערכת שמאי משמאי שמוסכם על שני הצדדים ובהתאם לקביעתו יהיה על היורשת העיקרית לשלם למי שירשו את ה4%. אפשרות נוספת היא שבאם יש אמון סביר בין הצדדים יכולים להשכיר את הדירה, והרווחים יועברו בהתאם לאחוזי הבעלות על הדירה. סביר שמי שיש לו 4%, יעדיף לקבל את הכסף ולהפטר מכאב הראש. בהצלחה. נסו להמנע מלהגיע לבית משפט ולשלם שכ"ט מיותר לעורכי דין, השתדלו לנהוג זה בזה בהגינות. בהצלחה.

      • החוק מאפשר לאלמנה להישאר בדירה עד סוף ימיה
        ירוחמי | 29/08/2009 23:30

        לכן העינין לא דחוף,כרגע.רק אם היא תוריש את הדירה למישהו ממשפחתה הוא יצטרך לשבור את הראש.וכפי שאמרת העלויות של עו"ד יקרים,ולכן אלה שירשו את ה4% יצטרכו עו"ד. תודה על תגובתך,יהודה