אמא לילד נכה - דיני משפחה

  • קצבה לילד נכה
    אמא | 11/08/2009 20:31

    אני אם גרושה לבן נכה 100% לצמיתות בגיל 20 המתגורר איתי וכל צרכיו עלי. חוזה הגירושים פג מאז היות הבן בגיל 18 ונקבע שנים רבות לפני שהפך נכה. כל זמן שהחוזה היה בתוקף לא פניתי לאבי הילד בבקשות להשתתפות בהוצאות החריגות המרובות ביותר בשל נושא שיפוי שהיה בהסכם הגירושין. משפטית אינני אפוטרופסית של הבן שנכותו נפשית. האם מותר לתבוע את האב להעניק לבן, המוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי ומקבל קצבת נכות, לשלם קיצבה לילד הנכה לכל ימי חייו. ברצוני לציין שעלות ההחזקה החודשית של הילד הינה כ-7000 ש"ח בשל הטיפולים המרובים. שאלתי הינה אודות קצבה לילד לכל ימי חייו גם\אם וכאשר יתגורר בגפו מעוניינת בקבלת פסקי דין תקדימיים.

    • אמא לילד נכה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 12/08/2009 10:44

      שלום רב., שלב ראשון, עליך לבקש מבית המשפט שייקבע כי את האפוטרופוס על הילד לאחר מכן, מכוח מעמדו כאפוטרופוס תוכלי לבקש לבחון יכולותיו של האב והאם הוא יכול להפריש סכום כסף לבנו. בברכה ובהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום