הסכם גירושין פיקטיבי - דיני משפחה

  • הסכם גרושים למראית עיין בשנת 96 בבקשה עזרה דחופה
    המיואש | 01/08/2009 14:34

    בעקבות הסתבכות כלכלית של צ"קים טובה בשנת 96,החלטנו ההתגרש למראית עיין,בהסכם גירושים העברתי לה במתנה את זכויותיי בדירה,ואת החזר המשכנתאות היתה אמורה היא להחזירלפי הסכם הגירושים,גרנו 3 שנים יחד לאחר מתן הגט ויש לי הוכחות לפי דפי חשבון הבנק .היא רשמה לי בכתב ידה מכתב שבו היא מאשרת שזכויותיי בדירה מועברים אליה מטעמים כלכליים ולא מתוך מתנה לשמה ומבטיחה את החזר זכויותיי בדירה,רשמנו הערת אזהרה לטובתה ללא רישום סופי,מיד לאחר מכן נרשמו עיקולים על הדירה.לאחר מגורים משותפים של 3 שנים החליטה לתפוס"טרמפ"וזרקה אותי.באותו הזמן עבדה במשרה חלקית ולא יכלה לשלם את החזר המשכנתאות לפי הסכם הגירושים ופחדתי שהבנק יעקל את הדירה וילדיי ישארו ללא קורת גג לכן סיכמנו בעל פה שאני אשלם את ההחזרים של המשכנתא וכל מה שאשלם מעבר להסכם כששלושת ילדיי יגדלו והקטן יגיע לגיל 18 נמכור את הדירה והיא מחלקה תחזיר לי את חלקה במשכנתא ובכל הוצאה שמחוץ להסכם הגירושין.פניתי לאחי הגר בחו"ל לעזרה כספית היות ולא יכולתי לעמוד בנטל ,אחי ואני רשמנו ביננו שהוא ילווה לי את הסכום להחזר החודשי של המשכנתא ע", העברת כספים דרך חברים,וכשבני הקטן יגיע לגיל 18 נמכור את הדירה ואחזיר לו את כל הסכומים.היום אני עדיין בפ"שר על אותו החוב מאז 96,בני הקטן הגיע לגיל 18 וגרושתי הגישה במחוזי בהמרצה פתיחה שכל הדירה שלה בבקשה לחייב אותי לחתום להעברה ורישום סופי של הדירה על שמה ומבקשת לנקות את כל העיקולים על הדירה שנרשמו מאז96.אין לה שום כוונה להחזיר לי שום דבר היות ואני עדיין בפ"שר על אותו החוב מ96 ,מה אני יכול לעשות?ומה אחי יכול לעשות על מנת לקבל את כספו?

    • הסכם גירושין פיקטיבי - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/08/2009 15:33

      שלום רב, מדובר בסוגיה מורכבת ביותר, שכן אתה מבקש מביהמ"ש לסייע בידיך ליישם הסכם שבע"פ, בינך לבין גרושתך, שנועד להבריח נכסים מהנושים. כדי לדעת כיצד לפעול, עליך להיוועץ בעו"ד, בפניו תציג את מכלול הנסיבות, כולל ההסכם, כתבי הטענות במחוזי ומסמכי הפש"ר שלך, כדי שניתן יהיה ליעץ לך מה לעשות. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים