חשבון משותף וחשבונות נפרדים - דיני משפחה

  • חשבון משותף
    צחי | 31/07/2009 23:06

    שלום לי ולאישתי יש חשבונות נפרדים ואנחנו מחלקים את המטלות בבית אך אישתי מסרבת להראות לי מה קורה בחשבונה וכל תקופה היא מסבכת אותי במינוסים גבוהים שאלתי 1 האם אני יכול לחייבה להיות בחשבון משותף 2 אם לא האם אני יכול לחייבה לא להכנס לחריגות ולהראות לי תנועות החשבון 3. האם אני אחראי לחשבון שאין לי אפילו זכות לדעת מה קורה בו 4 בנושא שונה מה דינו של אב שיצא מהבית לתקופה של שבוע בגלל סיכסוך בינהם ללא הסכמת אישתו האם האישה יכולה משפטית להוציא אותו מהבית?

    • חשבון משותף וחשבונות נפרדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/08/2009 15:23

      צחי שלום, 1. לא ניתן לחייב את האשה להסכים לצרף את הבעל כשותף בחשבון. 2. אם החשבון השני הוא שלך בלבד, לא ברור איך היא יכולה למשוך כספים ממנו. אם היא מיופת כח או מחזיקה כרטיס חיוב מהחשבון שלך, תוכל לבטלם, וכך לשלוט בגובה המשיכות. 3. אם הדבר יגיע לביהמ"ש, תוכל לטעון שהמשיכות נעשו בניגוד לדעתך, למרות שבעקרון בנ"ז שותפים הן לזכויות והן לחובות אשר ע"ש בנה"ז השני. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים