סרוב ילד לפגוש את אמו - דיני משפחה

  • שאלה בתחום הסכם גירושין
    צחי | 31/07/2009 22:54

    שלום ברצוני להתייעץ :לי יש חבר שהתגרש בגלל שאישתו בגדה בו ובהסכם הגירושין הוחלט שבנו בין ה12 יהיה איתו וביתו בת ה 8 תהיה אם אישתו כיום אישתו חייה האדם איתו ניהלה רומן בזמן שהיתה נשואה לחברי בהסדר הוחלט שפעמים בשבוע יפגשו האחים וכמו כן בסופי שבוע יהיו שבוע אצלו ושבוע אצלה. פה נוצרה בעיה שהילד שאיתו בן ה 12 לא מוכן ללכת לאמא שמתגוררת אם חברה בעיר אחרת וסיבתו שהוא לא רוצה להיות אם אותו גבר זה מדכא אותו ולכן הוא עושה לחברי בעיות שאלתי היא האם יש לחייב את הילד ללכת או שאפשר להניח לו או להגיע להסדר אחר שיפגש אם האמא לא בנוכחות אותו גבר ? נקח בחשבון שההורים לא נפרדו בטוב והאמא לא תסכים האם תוכלו לייעץ לי אם מבחינה משפטית הילד יהיה חייב להגיע לביקורים או לא?

    • סרוב ילד לפגוש את אמו - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/08/2009 15:20

      צחי שלום, מבחינה משפטית, על האב לגרום לכך שהילד ייפגש עם אמו. אם רוצים לשנות את ההסדר, בגלל סרוב הילד לפגוש את המאהב, יש לפנות לביהמ"ש בבקשה לשינוי הסדרי הראיה, או בבקשה לישוב סכסוך, כדי שיחידת הסיוע תנסה להביא את הצדדים להסדר אשר יהיה מקובל ככל האפשר על ההורים ועל הילד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים