פתיחת הליכי גירושין - דיני משפחה

  • תחילת הליך גירושין בשנית
    נינל | 31/07/2009 20:37

    לפני כשנה ףתחתי תיק ברבנות,לאחר שהתחלנו ללכת לייעוץ זוגי,דחיתי את מועד הדיון בבית הדין הרבני. לאחרונה המצב הורע ובעלי החליט על פתיחתו מחדש. אינני יודעת מתי יהיה הדיון הראשון שלנו(מעולם לא הגענו לדיון בעבר בגלל סגירת התיק באופן זמני). מהו הנוהל של פניה לבימ"ש לענייני משפ'. מתי עליי לעשות זאת?אם יקרה שהדיון בבית הדין הרבני יקדים את הדיון בבימ"ש לנייני משפ'-מה עליי לעשות??תודה רבה...

    • פתיחת הליכי גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/08/2009 15:17

      נינל שלום, אם ברצונך לחדש את הליכי הגירושין ולעשות זאת בביהמ"ש ולא בביה"ד, וידוע לך שבעלך טרם פנה לביה"ד - עליך להזדרז ולהגיש את כל התביעות הרלוונטיות בביהמ"ש. אם נפתחו כבר ההליכים בביה"ד, ובעלך כרך את תביעת הגירושין את כל הנושאים (רכוש, משמורת, מזונות אשה), תוכלי להגיש לביהמ"ש רק תביעה למזונות הילדים. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • באותו עניין-שאלה נוספת
        נינל | 04/08/2009 21:28

        יתכן שלא ניסחתי נכון את שאלתי הקודמת.ידוע לי היום כי בעלי ביקש את פתיחת התיק מחדש בבית הדין הרבני.מה האפשרויות העומדות לפניי כעת?ידוע לי בית הדין הרבני אינו "הוגן" כ"כ כלפי נשים.זה אפשרי מבחינתי לפתוח תיק בבימ"ש לענייני משפ' בכדי לדון בגירושים או שמא רק בעניין המזונות לבתי?האם זו נק' לרעתי שהוא ביקש לפתוח את התיק שאני דחיתי כי החלטנו לנסות בשנית והלכנו לטיפול זוגי(שלא הצליח)? מצטערת על האורך...תודה מרא1!!