מקרים קשים משלך היו בלנדמרק - בהצלחה!

  • הורי חולים במחלה סופנית. :(כמה שאלות בבקשה
    בן | 23/07/2009 00:51

    שלום לכולם וערב מקסים שיהיה אמן. אני פונה אלייכם בבקשת יעוץ.הורי חולים במחלה סופנית מתקדמת:( שכרגע נמצאים בגריאטריה והרופאים אמרו שאין סיכוי למחלה כי זה גרורות. הורי עברו טיפולים קשים ומשם העבירו אותם למרכז הגריאטריה. אני נמצא במצב מאוד קשה בגלל המצב שלהם לא מתפקד ומנסה לנחם את כולם. השאלה שלי היא. מה אני עושה כדי לקבל יפוי כח וצוואה?(עד 120 להורי אמן) היתי בבנק אמרו לי שהורי צריכים להגיע הסברתי להם את חומרת המצב לגבי הורי אבל הורי לא יכולים להגיע לבנק. אחות של אמא שלי תפסה פיקוד על ההורים שלי. יש לי עוד אחים בבית והמצב הכלכלי קשה ביותר. הכספומט אצל אחות של אמא שלי ואין כסף מה לאכול.הורי לא מודעים לחומרת מצבם הקשה הנורא הזה. ואחות של אמא שלי חושבת שהיא אלוהים. אני לא בקשר טוב איתה. אישתי ואני רוצים שהבית לא יתרסק. שהאחים שלי ינהלו חיים נורמלים שיהיה אוכל וכלכלה טובה בבית.הבית של עמידר. אני ואישתי חיים בשכירות. מה ניתן לעשות לגבי יפוי הכח? לגבי צוואה?כואב לי מאוד על הורי שהגיעו למצב הזה. בעבודה אני לא מתפקד מנסה להפריד בין מחשבות לעבודה. ההורים שלי הגיע למצב קשה ביותר. אפילו הרופאים אמרו שאין סיכוי הכל בידי שמיים. עכשיו הכל מתמוטט מול עיני:( אין לי למי לפנות אני הכי אחראי בבית שרוצה שאחים שלי יחיו כמו בני אדם.ולא ישארו עם מקרר ריק. כואב לראות את הורי ביחד באותו חדר במרכז גריאטריה:( לכל מי שיכול לייעץ לי אשמח מאוד בתודה רבה ובריאות אמן לכולם.

    • מקרים קשים משלך היו בלנדמרק - בהצלחה!  לת
      ל...ר.. | 23/07/2009 01:03

    • בקשה למינוי אפוטרופוס
      עו"ד אחת | 23/07/2009 16:54

      שלום רב, מצער לשמוע את העובר עליך. 1. לגבי יפוי כח וביצוע פעולות כספיות בחשבונם, יפוי כח לא יספק את הבנק. עליך להגיש בקשה למינויך כאפוטרופוס על רכושם. בהנחה שהויך צלולים בדעתם תוכל לתמוך את בקשתך בחוו"ד פסיכאטר המעיד שזהו רצונם ועשו כן בדעה צלולה. בהנחה שאינם צלולים בדעתם, עליך לפרט זאת בבקשתך למינוי אפוטרופוס ורצוי לתמוך זאת גם בחו"ד פסיכאטר/עו"ס. מה שמדגיש את הצורך בדאגה לניהול הכספים. 2. לגבי צוואה - אם הוריך צלולים, תוכל לזמן למחלקה הגריאטרית מומחה מתחום הפסיכיאטריה כדי שיחווה דעתו על מצבם המנטלי. כמו כן, לזמן עו"ד שינסח עבורם צוואה בהתאם לרצונם ויצרף לה את חוות דעת הפסיכיאטר. חלופה אחרת: צוואת שכיב מרע: זוהי צוואה הנעשית בנכחות שני עדים המתעדים בכתב (ורצוי גם בוידאו) בו במקום את רצונם של הוריך ולאחר מכן מפקידים את הצוואה אצל הרשם. - בחלופה זו הצוואה תקפה רק לחודש מיום שנעשתה. במידה שאינם צלולים ולא ערכו עד היום צוואה, למעשה אין אפשרות שיעשו עתה צוואה כשאינם צלולים ולכן בעת פקודתם, תירשו לפי הדין. מוצע להיעזר בשירותיו של עו"ד גם כדי לקבל ייעוץ מיהם עדים כשרים וכו'. רק בשורות טובות.

    • הורים במצב סופני
      עו"ד מ. שיפמן | 23/07/2009 21:52

      שלום רב לפי התיאור שלך איני חושב שהוריך במצב שיכולים הם לצוות או לתת יפוי כח. צלילות מחשבתית היא התנאי החשוב ביותר בהקשר זה. אני מאחל להוריך בריאות רבה , ואחרי 120 שנה כשילכו לבית עולמם ירושתם תקבע ע"פ החוק. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ביקרתי אצל הורי אתמול והם חתמו לי על מסמך
        בן | 25/07/2009 12:42

        שלום רב אתמול היתי אצל הורי במרכז הגיאטרי ולא הפסקתי לבכות על כל המצב. מדובר על אחות של אמא שלי ודוד שלי ששוטפים להורי את המח . בכל הנוגע ליפוי כח. אחרי שהורי הסכימו לתת לי יפוי כח לנהל את חשבונם הדודים שלי התחילו לעשות בעיות. אפילו העו"ס של המקום התחיל לעשות שטיפות מח. הסברתי לו "אדוני היקר ע"פ חוק ורק ע"פ חוק הורי רשאים לתת לי יפוי כח" והוא אמר לי שחייב פה התערבות של העו"ס של המשפחה. ואז היא עלתה לטלפון ואמרה להורי שאין צורך לתת יפוי כח ולא כלום. הכספומט נמצא אצל אחות של אמא שלי והיא מסרבת למסור לי אותו . ופשוט שאחיי צריכים כסף הם ממש בוכים לכל הענין כולו. היום בבוקר היתי אצל הורי לפני שנסעתי הביתה.הורי שוחחו עימי. ואמר לי שהם מוכנים לתת לי יפוי כח. לאחר שניסחנו מסמך ליפוי כח על החשבון שלהם הורי חתמו על המסמך ומסרו לי אותו. והם הבטיחו לא לספר לדודים שלי כי אני חושב שהם מושפעים מהם.אנא מכם מה אני אמור לעשות בנידון. הורי במצב קשה ביותר מחלה סופנית מתקדמת. שיש שם אנשים אי אפשר לדבר איתם על כלום. הדודים משגעים אותם. אני לא בקשר טוב איתם. ופתאום כולם באים מסביב ומשגעים אותם. רוצים להשתלט על הכל. נכסים אין על שם הורי ולא כלום. רק חשבון בנק שלהם ששם יש כמה קצבאות זה הכל. אתמול עברתי ממש גהנום עם הדודים שלי. מה עכשיו אני אמור לעשות עם היפוי כח הזה זה קביל בבהמ"ש לכל צורך? תודה לכולם ושבת שלום.