גירושין כשאין עילת גירושין - דיני משפחה

  • פרידה /גירושין
    רננה | 15/07/2009 16:11

    אחותי רוצה להתגרש והוא לא. נראה לכם הגיוני שהיא חייבת להשאר לחיות איתו אם היא לא מסוגלת לראות אותו יותר? כל מי שהיא דיברה איתו אמר לה שאין מה לעשות. יש לה ילדים והיא רוצה שהוא יעוף מהבית והוא בכלל לא מוכן לחשוב על אפשרות של פרידה. איך יוצאים מזה? חוצמזה - איך תומכים באחות במצב כזה? היא מתייעצת איתי ואני מתה מפחד.

    • גירושין כשאין עילת גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/07/2009 00:06

      רננה שלום, כל עוד הגירושין (בין יהודים) מחייבים את הסכמת שני הצדדים, הרי כשאין עילת גירושין, עפ"י ההלכה והצד השני אינו מעוניין להתגרש, אי אפשר לחייבו. עם זאת, כי יכולה לפעול בכל מיני דרכים לקידום העניין. מומלץ מאוד לקבל יעוץ בעניין זה, עם עו"ד המתמחה בתחום, לפני נקיטה בצעד כלשהו. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים