כספי דירה שניתנה בירושה

  • דינה של דירת ירושה
    יעל | 03/06/2009 18:50

    אני שוב חוזרת אליכם מכוון שעו"ד של הסיוע המשפטי נתנה מענה שסותר את המענה שקיבלתי מכם. אציין שוב את הפרטים: קיבלתי ירושה מאימי שנפטרה במהלך נישואי לפני כ 16 שנים. בכסף קניתי בית שנרשם על שמי והבעל שלי (כיום הפרוד) הבית נמכר כעבור שנתיים חלק מהכסף הוחזר לחובות, חלק הופקד בבנק ובחלק נקנתה דירת חדר עליה יש משכנתא בסיסית. מהדירה קיבלנו שכר דירה שאיפשר לנו לשכור דירה גדולה יותר. קיבלתי מענה מכם שאם אצליח להוכיח שכל כספי הדירה מירושה יש סיכוי טוב שלא אפסיד חצי ממנה. עו"ד של הסיוע המשפטי אמרה לי שנתתי לו מתנה ,הוא רשום גם על הדירה והוא יכול לתבוע מחצית משכר הדירה שאני מקבלת בעבורה. לא מצאתי אף אחד שיכול לתת מענה מקצועי. זה חשוב לי מדי כדי שלא אשלם את מחיר החובבנות של עו"ד צעירה ולא מחוייבת שהסיוע המשפטי מספק וסליחה על ההכללה זה מבוסס על נסיוני האישי. אציין גם שהפרוד הפסיק לשלם דמי מזונות ואין לי פסק דין, והסיוע מינה עו"ד לעסוק בנושא הסדרי ראיה בלבד.

    • כספי דירה שניתנה בירושה
      עו"ד מ. שיפמן | 03/06/2009 19:11

      שלום רב הפורום לא נועד ליתן מענה מסוג זה (התעמתות מול יעוץ משפטי שקיבלת מעו"ד אשר הוצג בפניו מלוא החומר וחזקה עליו שיודע את הדין). על כל פנים, אם חפצה את ביעוץ פרטני ומקיף תמיד תוכלי לעשות זאת עם עו"ד שתבחרי וכך תהיה בפניך תשובה מקיפה ומגובה ב- 2 חוות דעת מקצועיות. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • לא הוצג בפניו מלוא החומר ואפילו פחות ממה שהוצג
        יעל | 03/06/2009 19:42

        בפורום עו"ד לא נכנסה לפרטים , לשאלתי על דירת ירושה שרשומה ע"ש שניים פסקה באופן חד משמעי ולכן פניתי אליכם. בזמנו ענה לי טור אושרי תשובה שנשללה על ידך. התחושה היא שצריך לשלם הרבה כדי לקבל תשובה מדוייקת.

        • גמלת נכות ילד PDD
          יעל | 03/06/2009 19:48

          הגימלה מוגדרת בביטוח לאומי כגימלה לסידורים מיוחדים, עזרה בלימודים, וגמלה לדמי מחיה איזה מרכיב היא מבטלת בדמי מזונות ילדים? האם את סעיף ההוצאות המיוחדות? או שאינה מפחיתה דבר?

        • דירת ירושה - דיני משפחה
          עו"ד מיקי. חשמונאי | 03/06/2009 23:52

          יעל שלום רב, התשובה שקיבלת בעבר, מטו"ר אושרי היתה שונה מזו שניתנה לך ע"י עוה"ד של הסיוע ומזו שלי, המצוטטת כאן שוב : "יעל שלום, לצערי תשובתי תהיה שונה מתשובת חברי, הטו"ר אושרי - גם אם הדירה נרכשה מכספי ירושה שלך, אולם נרשמה על שמות שניכם, יש סיכוי סביר שביהמ"ש יקבע שמדובר במתנה שנתת לבעלך (בדמות 50% מהזכויות בדירה), ולכן ויתורו על זכויותיו בדירה, בהחלט ייחשב כויתור. בעיקר בזכויות במקרקעין, לרישום יש משמעות רבה ביותר". התשובה עתה אינה שונה מאשר היתה במקור - על סמך הנתונים שהצגת בשאלה (וכך גם חושבת עורכת דינך, המודעת בוודאי לכל התמונה), והיא כי "יש סיכוי סביר שביהמ"ש יקבע שמדובר במתנה שנתת לבעלך" וכפי שהציע חברי, עו"ד מיקי שיפמן, תוכלי לפנות לעו"ד נוסף, וכך תהיינה בפנייך 4 תשובות, ומהן תבחרי את הדרך הנוחה והמתאימה לך לפעולה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים