תגובה

  • עו"ד שמתחמק
    ראובן | 03/06/2009 09:49

    יש לי עו"ד שחתם לי על יפוי כח/חוזה שהוא אמור לייצג אותי בגירושים.כמו כן רשום בחוזה גם בכל דבר הנובע מתיק הגירושים. האם הוא אמור לייצג אותי גם בהוצל"פ בעיניין מזונות,וכו'? הוא אומר שהוא לא מתעסק בהוצאה לפועל ורק בבית משפט לעינייני משפחה ו/או בבית דין רבני. והוא לא רוצה להגיש להוצל"פ מה שצריך.שאני ארוץ ואעשה ואם אני רוצה מיכתב או משהו שיעזור לי להוצל"פ שאני אגיד לו והוא ירשום. אבל הוא לא לוקח את התיק של הוצל"פ. מה עושים????????

    • תגובה
      רועי חלפון, עו"ד | 03/06/2009 13:17

      אני בהחלט חושב שהליכי ביצוע בהוצל"פ אינם "המשך ישיר" לטיפול בתיק הגירושין. לכן באופן עקרוני, אין מקום לדעתי לחייב את עו"ד להמשיך ולטפל גם בהיבט הגבייה בלשכת ההוצל"פ. עם זאת, מהפרטים שאתה מוסר ייתכן כי הסכם שכ"ט מנוסח בדרך מעורפלת שלא ממש מאפשרת להבין "למה התכוון המשורר..." . לדידי, בהסכמי שכ"ט שבין עו"ד ללקוח, מן הראוי להיות מאוד ברורים ולהדגיש מלכתחילה את העובדה כי הטיפול בתיק הגירושין יתבצע בערכאות הרלוונטיות (ולנקוב בהסכם - אם ביד"ר או ביהמ"ש לענייני משפחה) אבל לא יכלול הליכים בלשכת ההוצל"פ או הליכי ערעור בערכאות גבוהות. לכן - לדעתי אין הרבה מה לעשות!!! למיטב הבנתי ובדרך שבה אני רואה את הדברים - הטיפול בתיק הגירושין לא כולל הליכי ביצוע בהוצל"פ או הליכי ערעור באופן אוטומטי. מקווה שעזרתי. רועי חלפון, עו"ד

    • יצוג בהוצל"פ- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 03/06/2009 19:14

      שלום רב בדר"כ היצוג בערכאה אחת לא כולל את האחרות. בימ"ש והוצל"פ זה ערכאות שונות. לא כל עו"ד שמתעסק בדיני משפחה מבין גם ו/או רוצה לעסוק בהוצל"פ. מעבר לכך ישנו הסכם, תבדוק מה כתוב בהסכם. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר