סמכות בית המשפט לענייני משפחה

  • דיני משפחה
    שמיל | 31/05/2009 20:32

    הינני שותף בבעלות על דירה לאחרונה הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות כנגד שני שותפים שהם דודיי אשר השתלטו על הדירה ועושים בה כבשלהם בדיון שהתקיים בביהמ"ש הציע השופט שנעבור לבית המשפט לדיני משפחה אך לפני כן הסכמנו לפישור וגישות ומאז אני בהמתנה למעלה מארבעים יום אבקש לשאול מס' שאלות 1. מהו בית ההשפט לדיני משפחה ולמה הופנינו אליו 2. אחד השותפים מבקש להצטרף לתביעה . האם אפשר ? בשלב זה ואיך ? 3. האם זו זכותי לדרוש עצירה של כל הפעולות הנעשות שלא ברשותי בדירה ? אודה מאוד לתשובה

    • סמכות בית המשפט לענייני משפחה
      נסים אברג'ל - טו"ר | 01/06/2009 02:17

      1.בית משפט לענייני משפחה בית משפט השלום יושב גם כבית משפט לענייני משפחה. לפי חוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה-‏1995, כלולות בסמכות זו תובענות בענייני המעמד האישי, וכן תובענות אזרחיות שהגיש אדם נגד בן משפחתו, או נגד עזבונו של בן משפחתו, שעילתן סכסוך בתוך המשפחה, יהא נושאה או שוויה של התובענה אשר יהא.2. עליו להצטרף כאחד התובעים בתובענה לצורך כך יחשב הדבר כתיקון כתב תביעה וישלח שוב לנתבעים.3.כן, תוכל לבקש מהשופטת לתת צו ביניים המורה על עצירת כל הפעולות בדירה עד להכרעה בנושא.

    • סמכות עניינית - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 01/06/2009 15:23

      שלום רב, מעבר להוראות החוק, המגמה כיום היא שכל עניין בו מעורבים בני משפחה, באשר בד"כ עניינים מסוג זה טעונים ברגשות חזקים אשר הינם הרבה מעבר לנסיבות המשפטיות של המקרה עצמו, יועבר לביהמ"ש לענייני משפחה, גם אם מעורבים בו מי שאינם בני המשפחה, המצורפים לתיק. צירוף תובעים / נתבעים / צד ג' - מצריך הגשת בקשה מתאימה לביהמ"ש, וקבלת אישורו לכך. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים