הסכם ממון- הדרכים למימוש

  • הסכם ממון
    עו"ד צעיר | 31/05/2009 10:36

    1. האם חלה חובה לאשר הסכם ממון בין בני זוג בבית המשפט, או שמספיקה חתימה וחותמת של עו"ד? 2. אישה המעוניינת שילדיה יקבלו את כספי הפנסיה, ולא בן זוגה (ידוע בציבור)- האם ניתן לעשות משהו או שהחוק חלוט?

    • הסכם ממון- הדרכים למימוש
      נסים אברג'ל- טו"ר | 31/05/2009 12:13

      1. הסכם ממון שנכרת לפני הנישואין או בשעת עריכתם, יכול אימות רושם הנישואין לבוא במקום אישור ביהמ"ש או ביה"ד.כמו כן, הסכם ממון קודם הנישואין יכול שיאומת בידי נוטריון ובלבד שהנוטריון נוכח כי הדבר נעשה בהסכמה חופשית של בני הזוג ובהבינם את משמעותו ותוצאותיו.(חוק יחסי ממון בין בני זוג התשל"ג- 1974 פרק ראשון)2. בעיקרון הדבר לא ניתן עקב איזון המשאבים שהוא מחצה על מחצה, אולם במקרים מסויימים לא יפסוק ביהמ"ש או ביה"ד בדרך של מחצה על מחצה ויתכן כי כספי הפנסיה לא יאוזנו, צריך לראות כל מקרה לגופו.

      • הכוונה להסכם ממון של ידועים בציבור שלא מעוניינים
        עו"ד חדש | 31/05/2009 14:11

        להתחתן ושלא מעוניינים שחוק יחסי ממון יחול עליהם (נקרא לזה הסכם לחיים משותפים שכל אחד מבני הזוג מעוניין לשמור על רכושו).

        • הסכם ממון - חיים משותפים
          נסים אברג'ל - טו"ר | 01/06/2009 00:58

          אין כל בעיה, הצדדים יגשו לנוטריון ויאשרו את דבר חתימתם על ההסכם, הדבר יקבל את אישורו הסופי של ביהמ"ש לענייני משפחה והכל יבוא על מקומו בשלום.

    • הסכם ממון- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 31/05/2009 19:17

      שלום רב לפניהנישואין ניתןלאשר בפני נוטריון אבל אחרי חתונה חייבים בימ"ש. אם לא נישאתם ואין בכוונתכם לעשות זאת אינכם חייבים לאשר בפני בימ"ש/נוטריון. בהסכם ניתן לקבוע שיש ביניכם הפרדה רכושית ואת זכויות הפנסיה תבקשי להעביר ע"ש הילדים, במידה וזה אפשרי ע"פ תקנון קרן הפנסיה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר