הסכנה היא שגרושך יבקש לממש את חלקו בדירה ואז

  • גרושה +נישאוים שניים
    לולה | 29/05/2009 19:25

    התגרשתי לפני שנתיים. עדיין לא היגענו לאיזון משאבים בגלל התנגדותו של הגרוש שאני אקנה את חלקו של הבית. אני גרה בבית (שעדיין לא מחולקת ביננו) עם שני הבנים שלנו (בני 15,28 ). אני מעוניינת להתחתן שנית ולגור בבית שלי (שרק החצי שלי). האם יש איזשהי סכנה. אם כן, מה היא הסכנה? תודה רבה על העזרה

    • הסכנה היא שגרושך יבקש לממש את חלקו בדירה ואז
      אייזיק | 30/05/2009 11:58

      את תמצאי את עצמך בבעיה מולו ומול בעלך לעתיד וכן ילדייך, שכן תאלצי למכור את הדירה ולעשות שינויים. הצעתי:- תבקשי את ובמכתב רשום לבעלך שאת מבקשת שהוא יתן לך את מחצית שובי הדירה או שאת תתני לו. יסרב, תפני לבית המשפט לענייני משפחה בכדי שימנע כנוס לדירה והיא תמכר וכך כל אחד יקבל את חלקו. מצב זה או האחר יגרמו לגרושך או לתת לך חצי או למכור ובזה יגמר הסיפור.

    • איזון משאבים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/05/2009 23:22

      שלום רב, הסיכון היחיד הוא שבעלך לשעבר יידרוש ממך לשלם לו שכ"ד ראוי בגין השימוש בחלקו בנכס. הפתרון - הגשת תביעה לפירוק שיתוף אשר תגרום לכך שמישהו משניכם ירכוש את חלקו של השני או שהדירה תמכר לצד ג'. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • המשך...
        לולה | 31/05/2009 13:12

        קודם כל תודה רבה על התשובה. הבעיה שהגרוש שלי התחיל את התהליך המשפטי עם פירוק שיתוף. בית המשפט מינה שמאי, אקטואר וגם כונס נכסים אבל הוא מתנגד לכונס נכסים ולכם לא מתקדמים. אז מה עושים? הדיון הבא הוא בעוד שנה! תודה רבה

        • מינוי כונס - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 01/06/2009 15:00

          שלום רב, אם ביהמ"ש מינה שמאי וכונס, תוכלי להציע לרכוש את חלקו במחצית הסכום שקבע השמאי, באמצעות הודעה לביהמ"ש. ביהמ"ש יכול לאשר את המכירה גם אם הגרוש מתנגד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים