לסיוון...

  • שאלה דחופה בענייני משמורת ילדים...
    סיון | 27/05/2009 23:39

    שלום רב, שמי סיון ואני בת 26 אמא לשניים התגרשתי לפני 3 שנים והילדים שלי נשארו לגור איתי אחרי הגירושים. במשך 3 שנים הגרוש שלי בקושי היה בקשר עם הילדים ולעיתים רחוקות מאוד היה יוצר איתם קשר דבר הגרם לילדי פגיעה ריגשית חזקה בייחוד אצל בני בן ה7 כיום. לפני מספר חודשים אחרי קושי שהיה לי עם הבן עקב בעיות קשות בהתנהגות האבא פתאום החליט שהוא מעוניין להיות עם הילד. אני שראיתי רק את טובת הילדים וידעתי שקשר עם האב ישפר את מצבם הסכמתי שילדי יעברו להתגורר אצלו בהסכמה משותפת ללא התערבות חוקית. אחרי העברתם לא הפסקתי את הקשר איתם ותמיד הייתי בתמונה כמו תמיד אבל אחרי תקופה קצרה שהיו אצל האב נשברתי ריגשית והחלטתי שאני רוצה אותם בחזרה ושהוא ימשיך בהסדרי ראיה על מנת לא לפגוע שוב בילדים שמצבם השתפר כשעברו לאב. בגלל שהילדים התחילו מסגרת לימודים באיזור אביהם לא רצינו להוציא אותם באמצע השנה והעדפנו לחכות לחופש הגדול ואז להעביר אותם אליי חזרה. עכשיו הגרוש שלי החליט שהוא רוצה משמורת על ילדי ולא מוכן להחזיר לי אותם ואני לא יודעת מה לעשות אני שבורה מאוד וזקוקה להם. האב מטפל בהם נהדר וגם הוא נשוי מחדש ונעזר באשתו אבל מאז שהילדים אצלו נגרם קרע ביני לבין הילדים ואני מרגישה שממלאים אותם עליי ואפילו בנוכחותי ונוכחות הילדים משפחתו והוא השמיצו אותי. כרגע פניתי לסיוע משפטי כדי להילחם על ילדיי היקרים ואני לא יודעת מה הסיכויים שלי להחזיר אותם לחיקי. חשוב לי לציין שהרווחה מעודדת שהילדים ישארו אצל האב עקב השיפור שחל בהם ושהם מטופלים יפה. אבל איפה אני בכול התמונה אני גידלתי את הילידם האלה לבד כול השנים ואפילו מזונות לא לקחתי ממנו זה לא הוגן. אני מתחננת בבקשה ממכם תייעצו לי מה לעשות ותגידו לי מה הם הסיכויים להחזיר את ילדייי אני נותנת את הנשמה שלי להם לא מחסירה להם כלום והקרע הזה רק יגרום לניתוק ביני לבין הילדים ככול שהשנים יעברו. הם יגדלו במחשבה שאני נטשתי אותם כי אני לא גרתי איתם או טיפלתי בהם במהלך היום יום הם גדלים בבית ששונאים אותי וזה ישפיע עליהם לרעה ויפגע בקשר החזק שיש ביננו. מה אתם חושבים יש לי סיכוי?

    • לסיוון...
      אייזיק | 29/05/2009 11:19

      עצוב לקרוא מהיכן יתגלגל רצונך החיובי למשהו שפוגע בך כיום. בכל מקום טובת הילדים בראש. אם שירותי הרווחה ימליצו שטובת הילדים בחזקת האב הם ישארו אצלו בגיבוי פס"ד אפילו. מציע לך לא לחכות לסיוע המשפטי ולשכור עו"ד פרטי שיאפשר לך דרך בית משפט חזרת הילדים. עד כמה שאני יודע את כאימם רשאית לקחת אותם לביתך בלי לשאול אף אחד ואם הוא יקח אותם ממך ללא צו בית משפט את יכולה להגיש כנגדו תלונה במשטרה והילדים יחזרו אלייך. דברי עם עו"ד

      • לאייזק מסיון...
        סיון | 29/05/2009 20:32

        הי אייזק ותודה על התגובה. אני פניתי לסיוע משפטי וסידרו לי עורכת דין וכבר הייתה לי איתה פגישה ראשונית על מנת לכתוב כתב הגנה נגד התביעה של הגרוש שלי. האמת שלא התרשמתי ממנה כול כך כי היא אמרה לי בפירוש שקיים סיכוי קלוש לחזרתם של ילדיי איליי ואולי יש סיכוי למשמורת משותפת. אני לא יודעת מה לעשות כבר. והאמת שרציתי כמה פעמים לקחת אותם על דעת עצמי אבל חששתי מהתוצאות וגם לא רציתי להפריע למסגרת הלימודים של ילדיי. עוד מעט החופש הגדול וחשבתי להחזיר אותם אליי בזמן הזה אבל הוא נלחם נגדי והרווחה לטובתו. אני רוצה לעשות את זה בצורה חוקית ומסודרת על מהת למנוע בעיות. העורכת דין אמרה לי שבגלל שהם אצלו כרגע אז זה נקרא כמשמורת זמנית ושהמשמורת שלי לא שווה כרגע. רציתי גם לתבוע אותו מזונות על כול השנים האחרונות כי נקלעתי לחובות בגלל שהייתי המפרנסת היחידה והעורכת דין אמרה לי שאי אפשר. האם היא בכלל מסוגלת להילחם בשבילי או שהיא מנסה פשוט להיפטר מהתיק הזה? בבקשה אני מחכה לתגובה תודה סיון.

        • סיון, המקרה שלך לא פשוט ולכן אני מציע
          אייזיק | 30/05/2009 11:52

          לך לשכור עו"ד באופן פרטי ושמתמחה בתחום. אני יודע שעפ"י החוק את רשאית לקחת את ילדיך אלייך ללא רשות האב, בזמן שההיפך, הוא כן חייב באישורך. לטעמי הכי נכון בחופש הגדול, כך שלא תפגעי להם במסגרת הלימודית. חשוב שלא תראי רק את טובתך אלא את טובת הילדים. אם טוב להם שם, עזבי אותם במנוחה ותתחילי פרק חדש בחייך.האמת שלא פשוט לפתוח פרק זוגי חדש כשגרושים עם ילדים ועוד יותר לא פשוט כשיש לך ילדים והם לא אצלך. את תצטרכי כל הזמן להסביר ולשכנע את הבן זוג העתידי לסיבת הילדים שאינם בחייקך. אם החלטת להלחם ולקחת אותם לידייך ללא הליך משפטי, כדאי שתתייעצי קודם עם עורך דין ותעשי זאת מהר וכבר בחופש הקרוב. יהיה לך מאד קשה לשכנע בית משפט שטובת הילדים אצלך בזמן שהם אצל אביהם וטוב להם שם. בהצלחה!

          • לאייזק...
            סיון | 30/05/2009 21:28

            אייזק תודה על הצומת לב שאתה מקדיש לי ועל התמיכה. אני יודעת שעשיתי טעות ענקית כשהעברתי אותם לשם ועכשיו אני מצטערת עליה מעומקי נשמתי. אבל זה לא הוגן שעל הטעות הזאת אני ישלם כול החיים שלי באי גידול ילדיי האהובים. זה לא פייר שישללו ממני את הזכות לגדל ילדים שלי שאני סחבתי בבטני ואני ילדתי אותם ונתתי להם חיים למה זה צריך להיות כול כך מכאיבבבב!!!!!??? אני חצי בן אדם בלעדיהם. הם באים אליי כול שבת וכייף להם איתי וכשהם צריכים לחזור אני נכנסת לדיכאון. אני צריכה להיות זאת שתטפל בהם ותמלא את צרכיהם לא אמא חורגת. אני אמא שלהם אני חיה וקיימת ומגיע להם להיות לצידי. אני פשוט רוצה אותם חזרה למה זה צריך להיות כול כך קשה? אני זועקת לעזרה... אין באפשרותי לממן עורך דין פרטי ולכן פניתי לסיוע משפטי. נראה לך שהם יכולים לעזור לי כמו עורך דין פרטי או שהסיכויים קלושים יותר? סיון

            • לסיון,צר לי מאד לקרוא את מצבך
              אייזיק | 30/05/2009 23:21

              אם את רוצה, יש באפשרותי לנסות לעזור לך בהכוונה והבנת הדברים דרך האימייל. תוסיפי כאן את האימייל שלך ואשתדל לחזור אלייך בהקדם מהאימייל שלי. בכל מקרה לא מציע לך להתעסק עם הסיוע המשפטי כי לטעמי העורכי דין שם לא מנוסים וחסרי מוטיבציה בשל כדאיות כלכלית וחוסר ניסיון ומקצועיות.

              • לאייזק מסיון
                סיון | 31/05/2009 01:22

                הי אייזק ושוב תודה על תגובתך. באמת מצער אותי לשמוע שבסיוע משפטי אין כול כך עזרה כמו שחשבתי ותיארתי לעצמי שמה שבחינם יכול לעלות ביוקר. אני משאירה לך את האימיל שלי ואני מקווה שתצליח לכוון אותי ולעזור לי כי אני ממש לא יודעת למי לפנות ומה לעשות. האימייל שלי הוא: ***צונזר ע"י מערכת- אין להשאיר פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר*** תודה ולילה טוב סיון.