הסכם ממון

  • דיני ממון לזוג שנישא בשנית ויש להם רכוש בנפרד
    edenc | 15/05/2009 17:00

    אנו זוג נשוי בשנית (10 שנים) לאחר שחתמנו על הסכם ממון. לשנינו יש ילדים (מעל גיל 18) מנישואין קודמים ואין לנו ילדים משותפים. לכל אחד מאתנו יש דירה משלו וח-ן בנק נפרד.אנו גרים בדירה אחרת שכורה ושנינו משלמים את ההוצאות.זה עתה מכרתי את דירתי. בעלי הציע לי לקנות דירה בתמורה ולקחת משכנתא על שמי בלבד  אשר תשולם מחשבון הבנק שלי, ונמשיך לגור בה במקום בשכירות. וכמובן שהדירה החדשה תרשם על שמי בלבד. אנו עדיין נשואים ולא מתכוונים להיפרד.האם זה אפשרי,או שבאופן אוטומטי הדירה תהיה גם שלו ושל יורשיו? למרות שבהסכם ממון רשום במפורש שאנו לא יורשים אחד את השניה במקרה מוות של אחד מאיתנו , רק הילדים .ילדי יירשו את דירתי וילדיו את דירתו.אני פוחדת לעשות צעד כלכלי שגוי שיגרום לי או לילדיי לאבד את הנכס היחיד שיש לי.תודה

    • הסכם ממון
      טו"ר אביעד אושרי | 17/05/2009 00:03

      קצת קשה לענות על שאלתך כאשר לא ידוע מה טומן בחובו הסכם הממון שנחתם ביניכם. בכל אופן רצוי שתעדכנו את הסכם הממון ותאשרו אותו מחדש בביהמ"ש ובעדכון תכתבו בפירוש את דינה של הדירה הנקנית

    • הסכם ממון בפרק ב'
      עו"ד מ. שיפמן | 17/05/2009 16:08

      שלום רב לא ברור איך נערך ההסכם ביניכם ומה הוא קובע אבל עשויות להיות בעיות כשאתם מתייחסים להסכם כצוואה. צריך לעשות את ההסכם בליווי עו"ד מומחה לדיני משפחה. אם קבעתם כעיקרון שאין שיתוף ביניכם, זה עשוי לפתור חלק מהבעיה שמצוינת בשאלתך אבל מאחר ופרק הזמן שתגורו בדירה יכול להיות ארוך העניינים יכולים להסתבך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר