נסיעה לחו"ל - דיני משפחה

  • אם משמורנית-נסיעה לחול
    טניה | 10/05/2009 17:09

    שלום רב, עליתי מברית המועצות לפני כ-10 שנים, וכאן בארץ התגרשתי לאחר 12 שנות נישואין, כששלושת ילדי נמצאים בחזקתי. לאחרונה הכרתי בחור למטרות הכרות אבל הוא גר עדיין ברוסיה, ועל מנת שהקשר יתקיים אני נוסעת אליו בערך פעם בחודשים ואילו הוא מגיע לכאן לעיתים תכופות יותר. בעלי לשעבר אינו מרוצה מן הסדור והוא מתנכל לי, ז"א הוא מטלפן לפקידת הסעד ואומר לה שאני אמורה לטוס לרוסיה ושהילדים נמצאים לבד. (שזה שקר גמור משום שהם עם אחותי בת 26) כמובן שהוא עושה זאת רק כדי להפריע לי אבל השאלה שלי האם הפקידת סעד תתיחס אליו בכל זאת? או שאולי אני צריכה להודיע לה שאני נוסעת? אני מוכנה לעשות הכל בכדי שהוא לא יגיד עלי שאני אמא נוטשת. (אציין שאני נוסעת לסוף שבוע בלבד רק בשבתות שהילדים נוסעים אליו לשבת, והוא מסית אותם ואומר שאמא נטשה אותכם לטובת גבר ברוסיה) מה לעשות?

    • נסיעה לחו"ל - דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 10/05/2009 23:53

      שלום רב רצוי להגיע להסדר אם הנסיעות האלה קבועות ותכופות. הוא האב של הילדים ויש לו זכויות. להשאיר עם אחותך זה לא בהכרח הפיתרון האופטימלי. בברכה מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ולמה את בכלל מספרת לו שנסעת?

        אם זה באמת בשבתות שהם לא איתך, תכנני את תוכניותייך לבד. רצוי שלא תערבו פקידות סעד כי הדרך משם ללקיחת הילדים משניכם, קצרה מאוד!