א. שלא תביא עוד ילדים...

  • גירושין מבעל מהמר
    ליז | 09/05/2009 21:56

    שלום שמי ליז ואני פונה בשם אחותי. היא נשואה כעשר שנים ויש לה שני ילדים. בת 9 ובן חצי שנה. במהלך נישואיה היא ובעלה רכשו ביחד בית ותכולה לבית. תקופה קצרה מאוד לאחר נישואיהם אחותי גילתה כי בעלה מהמר כפייתי ודרשה ממנו ללכת לטיפול. הבעל היה בטיפול גמילה אך כעבור תקופה מסויימת גילתה שוב שהוא מהמר ושזה בעצם לא נפסק.. שוב הבעל היה בטיפול גמילה מהימורים אך לצערה הרב לפני כמה חודשים גילתה באופן פתאומי כי נושא ההימורים לא פסקו. פתאום החלו להגיע עיקולים של הבנק ומכתבים מהמשכנתאות שהמשכנתא לא שולמה תקופה ארוכה וכו'. בתחילת נישואיה אחותי הצטרפה לבעלה לחשבון הבנק שלו לצורך הפקדת השיקים של החתונה אך לאחר שגילתה שהוא מהמר כפייתי ביקשה לצאת מהחשבון ופתחה חשבון לבד בלעדיו. היא ביקשה מבעלה לצאת מהחשבון ההוא אך לצערה הוא סיבן אותה ומשך את זה כל הזמן בתירוץ כי היא כרגע לא יכולה כי יש הלוואה קטנה בחשבון ובפעם אחרת מינוס קטן ועוד מיליון תירוצים. יש לציין שאחותי מאוד תמימה ולא מתווכחת עם אף אחד ולטעמה כולם אנשים טובים שמנסים ומשתדלים והאמינה לו. כמובן שהוא ניצל זאת לרעה והמשיך לצבור חובות גדולים בחשבון המשותף ולקח משם הלוואות גדולות וחריגה בעובר ושב. אחותי ניסתה לדבר עם הבנק ולמנוע ממנו למשוך כספים נוספים אך ולצערה לא היתה לה שליטה בדבר מכוון שלטענתה למרות שביקשה מהבנק לא לתת לבעלה הלוואות ומשיכה חורגת הם לא הקשיבו לה והמשיכו בשלהם. כמובן שלבסוף עקלו להם את החשבון ובנוסף כן קבלו מכתב הביתה שהמשכנתא לא שולמה במשך שנה ושאם לא תשולם בזמן הקרוב אזי עליהם לפנות את הבית או למכור בדחיפות אך בעלה הוא אדם מאוד עקשן וחושב שהוא יודע הכי טוב ומסרב למכור את הבית בטענה כי "לא יעזו לעקלו". יש לציין שבעלה הוא אדם שלא אכפת לו מהחיים, בעבר הוא חלה במחלת הסרטן ולמרות שיצא מכלל סכנה הוא חושב שהוא עושה לכולם דווקא על מזלו המר והחליט למרר לאחותי את החיים. הוא אמר לה שדווקא לא ימכור את הבית ובכוונה יצבור חובות ושאם הוא ימות יותיר אותה עם חובות לכל החיים על מנת שגם היא תסבול ולא רק הוא. אני חייבת לציין שבני משפחתו והוא ידעו על בעיית ההימורים שלו עוד בטרם נישואיהם ולא אמרו לה דבר ופשוט רימו אותה. וכן חשוב לציין שאחותי מפחדת ממנו כי הוא כל הזמן איים ומאיים עליה. השאלות שלי הם כאלה: כאשר יתגרשו האם ישנה חשיבות לכך שהוא מהמר כפייתי ואת החובות שצבר הוא יצטרך לשלם לבדו או שזה יהיה חצי חצי למרות שהוא צבר אותם?? האם היא תצטרך להוכיח שהוא מהמר כפייתי מאחר והוא השמיד את כל הראיות לכך ואת כל המסמכים המעידים על היותו פעמיים בטיפול גמילה מהימורים? האם אפשר למכור את הבית בניגוד לרצונו? או בכל אופן מה אפשר לעשות בנדון בכדי שלבסוף לא יעקלו ואז החוב של הבית יהיה חצי חצי. (אנחנו הצענו לו למכור ולהחזיר את המשכנתא מהר לפני שיעקלו אך הוא בשלו ממש לא אכפת לו). האם לכשהתגרשו אפשר למנוע ממנו לראות את הילדים באופן עצמאי מאחר והוא מתעלל בהם מילולית בצורה מכוערת מאוד ואין מצב שהוא יסתדר עם תינוק לבדו בן חצי שנה? מה תוכלו לייעץ בנושא המורכב הזה??? סליחה על האורך ואודה על תשובה במהרה

    • א. שלא תביא עוד ילדים...
      רותי | 09/05/2009 22:11

      ב. תשכרו עבורה עו"ד להליך גירושין מהיר ויעיל לפני שיהיה מאוחר והיא תשאר בלי כלום. ג. בהצלחה ושבוע טוב

    • בעל מהמר
      עו"ד מ. שיפמן | 11/05/2009 00:04

      שלום רב בעל מהמר זו עילה לגירושין. רצוי להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום דיני משפחה. בברכה מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • האם החובות יפלו גם עליה במקרה זה???  לת
        ליז | 11/05/2009 03:42