סירוב להתייצבות לקבלת גט

  • אשתי מסרבת להתייצב לקבל גט
    נ | 03/05/2009 22:07

    אני ואשתי חתמנו על הסכם גירושין.מזה מספר פעמים היא דחה את מתן קבלת הגט בתירוצים.הפעם, היא "דאגה" שיזמנוה למילואים באותו יום.האם יש דרך לחייבה להגיע(המועד ביו רביעי)?למי עליי לפנות (בד"ר?)?

    • סירוב להתייצבות לקבלת גט
      טו"ר אביעד אושרי | 04/05/2009 01:17

      הכתובת היחידה לעניין גיטין הוא ביה"ד הרבני, לביהמ"ש אין כל סמכות בעניין. אולם במידה ותתבע גירושין והאשה משום מה תחליט לתבוע שלו"ב כצעד טקטי, אתה עלול להסתכן בתביעת מזונות אישה ותביעת כתובה, ע"כ הייתי ממליץ לך לפנות בהקדם לטו"ר או עו"ד לייעוץ פרטני ספציפי כדי לשקול שיקול מקצועי את האסטרטגיה שעליך לנקוט בה.

      • לא ענית על שאלתי
        נ | 04/05/2009 19:09

        ברור לי שבד,ר הוא הכתובת.שם גם נקבע המועד בו ינתן גט,והיא מתחמקת מהגעה.היא עדיין לא סרבה רשמית לגט,לכן אני מניח שהיא איננה "סרבנית גט" אבל היא מתחמקת מבבליך הסופי-טקס קבלת הגט.מה ביכולתי לעשות אם אכן לא תגיע לדיון?כיצד יתייחס בד,ר לאי הגעתה בתירוץ זה או אחר?

    • אי התייצבות לגט- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 04/05/2009 21:10

      שלום רב ניתן לבקש מביה"ד שיוציא נגדה צו הבאה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר