תשובה לעניות דעתי

  • מתענינית
    גט | 03/05/2009 19:59

    אם בית הדין הרבני מחייב בגט את האישה האם האישה יכולה שלא לחתום על גט כמו גבר ובכך אין גירושים?

    • תשובה לעניות דעתי
      יאיר80 | 03/05/2009 20:41

      ככל שידוע לי ביה"ד הרבני יכול להשתמש במספר אמצעים לנסות לשכנע את אחד הצדדים לתת גט. אבל, אין גט ללא הסכמה מרצון של שני הצדדים. גט חייב להיות מרצון!

    • חיוב/כפייה בגט
      טו"ר אביעד אושרי | 04/05/2009 01:13

      ראשית יש להבחין בין חיוב בגט לכפייה בגט כאשר ישנו חיוב בגט אזי ביה"ד רשאי לנקוט סנקציות כנגד הסרבן או הסרבנית כדוגמת שלילת רשיון עיקולים וכדו'. ויש את עניין הכפיה בגט שאדם המסרב ניתן להכניסו למאסר בפועל. כמובן שלהגיע לכפייה בגט נדרשת סיבה כבדת משקל. ולשאלתך אשה שאינה מוכנה לקבל גט שווה בדיוק לגבר שאינו מוכן לקבל גט בהבדל אחד קטן שלגבי אשה אם הוחלט לכפותה בגט והיא אינה מוכנה לקבל לא בהכרח נוקטים נגדה את סנקציית המאסר היות וניתן להתיר לבעל לשאת אישה נוספת בהיתר 100 רבנים, משא"כ גבר סרבן שהוחלט לכפותו מושלך אחר כבוד למאסר.