הוא צודק לרוב אך ישנם דברים שחשוב לדעת.

  • הסכם ממון
    שרון | 30/04/2009 01:17

    אני רווקה עומדת לרכוש דירה. האם כדאי לרשום את הדירה על שמי או על שם הורי? אני מעדיפה לא לעשות הכסם ממון. התיעצתי עם עו"ד והוא אמר לי שכל רכוש שנרכש לפני הנישואין שייך לי גם אם לא עשיתי הסכם ממון האם זה נכון?

    • הוא צודק לרוב אך ישנם דברים שחשוב לדעת.
      אביהו | 30/04/2009 08:50

      אין ספק שעם כל מה שאת מגיע לנישואין שייך לך וישאר שלך גם אחרי שתתגרשי. מאידך לבעל תיהיה הזכות לבקש את חלקו הכספי בדירה באם זאת עברה שיפוץ יסודי והוא מכספו שילם עבורה. זאת אומרת שערכה עלה מאז שקנית אותה ובכדי שלא תכנס לאיזון משאבים בניכם את תפצי אותו בחלק היחסי של השיפוץ שהוא מימן. כרגע לא הייתי מציע לך להכנס לזה ואת הדירה שתקני תרשמי על שמך בלבד!!!

    • רכוש שנרכש לפני הנישואין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/04/2009 23:32

      שלום רב, בעקרון רכוש שנצבר לפני הנישואים אינו רכוש משותף אולם כשמדובר בדירת המגורים, בה מתגוררים בהנ"ז שנים רבות ו/או משקיעים ומשביחים, עלולה להיות חלק מהחריג, אשר יגרום לכך שביהמ"ש יפסוק שלבנה"ז השני זכויות בה. לכן מומלץ לרשום את הדירה על שמך ולערוך עימו הסכם ממון, אשר יקח בחשבון גם נסיבות בהן גרים בדירה שנים רבות ו/או משולמת משכנתא עבורה מכספים משותפים ו/או הדירה מושבחת באמצעות כספים משותפים בעתיד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים