אפוטרופוס לרכוש

  • חובות אפוטרופוס
    אורב"ש | 28/04/2009 17:35

    שלום רב יש לי חבר שקיבל אפוטרופוסות על אימו לפני מספר שנים. לטענתו מעולם לא פנו אליו לשם שליחת דו"ח לאפוטרופוס הכללי לגביי ניהול רכושה של אימו. האם זה ייתכן ? האם ביכולתו למכור את דירת אימו ללא אישור ביהמ"ש ? האם האפוטרופוס הכללי מתערב רק כאשר מתעוררת בעייה לגביי הטיפול בחסוי או שהוא מפקח על האפוטרופוס באופן שוטף ?

    • אפוטרופוס לרכוש
      עו"ד מ. שיפמן | 29/04/2009 18:05

      שלום רב ביהמ"ש יכול למנות אפוט' לגוף לאדם ואז אין חובת דיווח לאפוט' אבל גם אינו מסמך לטפל בענייני רכוש. אם מונה חברך כאפוט' לרכוש הוא מחויב לדווח לאפוט' הכללי מדי שנה (פרטה) ומכירת הבית תהיה באישור ביהמ"ש בלבד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר