ללא קשר למה הוא רוצה ומה הוא חושב תחשבי

  • שאלה דחופה בעניין חד הורית
    עמית | 27/04/2009 14:38

    שלום אני נכנסתי להיריון מבחור עקב סטוץ, אני מעוניינת להביא את הילד והאב לא מעוניין. ברור לי שאני יכולה ושהוא יהיה חייב במזונות שלו. השאלה היא במקרה כזה לפי מה נקבעים הקריטריונים? אני משתכרת בינוני ומטה והאב משתכר הרבה מעל לממוצע. ראוי גם לציין שאני מתגוררת שנים רובת בצפון הרחוק והוא במרכז הארץ. ו... עוד שאלה בעניין : הוא מעוניין להחתים אותי על מסמך לפיו בגלל שיש לו מחלת נפש במשפחה אז במקרה והילד\ה יחלו במחלה הזו הוא פטור מכל אחריות-האם זה תופש בכלל?

    • ללא קשר למה הוא רוצה ומה הוא חושב תחשבי
      שלומי | 27/04/2009 15:09

      קודם על עצמך ועל זה שהיוולד לאבא סרבן ובטרם נולד בנו. הכי משמעותי כאן היא העובדה שכתבת שהוא חולה נפש. מציע שתבדקי זאת טוב טוב ותעשי את כל הבדיקות הדרושות כולל בדיקה להתאמה גנטית שלך עם האב, מיי שפיר וכו'. קחי הכל בחשבון בטרם תעשי דבר מה שעלול לגרור אותך למשך כל החיים וייסורי מצפון והקטן שיוולד לחיים קשים. הכל יצר בסדר והוא נולד, ברור שהאב יחוייב בהוצאות בנו כולל מזונות. תחשבי גם על האב איך הוא מתקדם בחייו ואיך את עם ילד מחוץ לנישואין. בהצלחה !!!

    • מזונות ילדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 27/04/2009 22:29

      שלום רב, אין קשר בין מזונות הילדים לבין סוג הקשר / אי קשר בין הוריו, לפיכך גם אם אין ולא היה בינך לבין האב כל קשר, ייקבע גובה המזונות בדיוק כפי שהוא נקבע לגבי זוגות מתגרשים - צרכי הילד ויכולתו הכלכלית של כל אחד מהוריו. בעניין החתימה - לא מומלץ והוא אינו יכול להכריח אותך לחתום על מסמך כזה, אולם טוב תעשי אם תבררי קצת את הנושא. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים