ירושה - דיני משפחה

  • ירושה
    תמר | 12/04/2009 16:20

    שלום רב, אני שואלת בשמה של אימי, מדובר בחמישה אחים+אחות מנישואים קודמים של האב. סבתי נפטרה לפני יותר מעשור ולא ערכה צוואה. היום התקבל בביתנו מכתב מעו"ד ובו כוונה לרשום את הירושה אצל רשם הירושות כמדומני. האם סבי יכול למכור את הבית ללא הסכמתם של אימי ואחיה? האם לביתו מנישואיו הקודמים יש זכויות שוות בנכס? בברכת חג שמח תמר

    • ירושה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 12/04/2009 22:40

      תמר שלום, לא ברורה השאלה. אנא פרטי יותר בבהירות מהם הקשרים המשפחתיים בין המעורבים בדבר. בברכת חג שמח, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • ירושה-המשך
        תמר | 13/04/2009 05:32

        שלום רב, ראשית תודה על המענה. ברשותך אנסח מחדש. סבתי נפטרה לפני יותר מעשור והותירה אחריה בעל וחמישה ילדים, לסבי יש בת מנישואים קודמים. ביתו זאת לא נכללת בתוך החמישה. מעולם לא ערכה צוואה, וכמובן שיש נכסים שונים שהעיקרי בהם הוא דירה. שאלתי היא: האם סבי יכול למכור את הדירה גם ללא הסכמת ילדיו? האם ביתו מנישואיו הקודמים זכאית לחלק בנכס? מהו צו ירושה? מקווה שהבהרתי. בברכת חג שמח תמר

        • ירושה עפ"י דין - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 14/04/2009 00:37

          תמר שלום, יורשיה של סבתך הם בעלה ו- 5 ילדיה, ולכן בתו של בעלה אינה בין היורשים אלא אם אומצה ע"י סבתך. אילו היו לסבתך 50% מהזכויות בדירה (והחצי השני למשל ע"ש סבך), הדירה תרשם כך : 50% לסב מכח בעלותו 25% לסך מכח ירושת מחצית זכויותיה של סבתך 5% לכל אחד מהילדים, מכח ירושת הסבתא (אם הדירה היתה רשומה ע"ש סבתך בלבד, יהיה חלקו של כל יורש כפול מהנ"ל). לכן סבך אינו יכול למכור את הדירה ללא הסכמת שאר השותפים בבעלות עליה, אלא אם כן ינתן פס"ד לפירוק שיתוף ע"י ביהמ"ש (היה ותוגש תביעה כזו). בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

          • ירושה-המשך
            תמר | 15/04/2009 17:56

            האם צריכים לחתום כל הילדים או שמספיק אחוז מסויים?