שאלה נוספת - האם בהסכם צריך להיות כתוב על ילדים?

  • הסכם ממון - שאלות דחופות
    דינה | 05/04/2009 13:26

    כמה שאלות 1. האם עו"ד שמתפקד כנויטריון אך לא מתמחה בדיני משפחה יכול לערוך את הסכם הממון? 2. האם הגיוני שאותו עו"ד ייצג את 2 בני הזוג? 3. למה צריך בכלל הסכם ממון המגן על רכוש מלפני הנישואין אם ע"פ החוק כל ממון מלפני הנישואין נשאר אצל בעליו באם יתגרש? 4. כמה צריך לעלות שכ"ט על יעוץ לאחד מבני הזוג על טיוטת הסכם ממון שקיבל?

    • שאלה נוספת - האם בהסכם צריך להיות כתוב על ילדים?
      דינה | 05/04/2009 13:27

      האם אין עדיין צאצאים לבני הזוג

      • הסכם ממון
        טו"ר אביעד אושרי | 05/04/2009 15:03

        לשאלתך האם בהסכם ממון צריך להיות כתוב על ילדים התשובה שאין בכך כללים ובעצם הסכם ממון יכול להכיל כמעט כל דבר ששניכם מסכימים עליו. אביעד אושרי משרד טוען רבני ומגשר

        • הסכם בהקשר של ילדים- דיני משפחה
          עו"ד מ. שיפמן | 05/04/2009 21:49

          שלום רב ראוי לציין כי ישנה פסיקה רבה שמתייחסת לכך שלילדים יש מעמד עצמאי ואם הוריהם ערכו הסכם שמתייחס אליהם הרי שאין לכך תוקף כלפי הילדים והם יכולים לתבוע את האב למזונות וביהמ"ש דן בכך כתביעה ראשונה שבאה בפניו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

          • ילדים והסכם ממון
            טו"ר אביעד אושרי | 05/04/2009 23:33

            אכן צודקת עמיתי עו"ד מיקי שיפמן בדבריו כי הילדים אינם כפופים להסכם בין ההורים בעניין המזונות והם יכולים להגיש תביעה עצמאית למזונות בניגוד להסכם בין ההורים. עם זאת, בהסכם לגבי הרכוש ניתן גם להכניס את עניין הילדים. למשל ניתן להוסיף התנייה כי במקרה של גירושין במידה ויהיו לצדדים ילדים הילדים יקבלו או לא יקבלו חלק בדירה או ברכוש האמור.

    • הסכם ממון
      טו"ר אביעד אושרי | 05/04/2009 15:01

      להלן התשובות לשאלותיך 1. ראשית יש להפריד בין עריכת הסכם ממון לאישור הסכם ממון, עריכת הסכם ממון יכולה להיעשות ע"י כל גורם שהוא אף אם אינו עו"ד אלא שרצוי לעשות זאת אצל עו"ד או טו"ר כדי שההסכם יהיה מקצועי שיענה די הצורך על כל הנסיבות המתהוות עם הזמן. לאחר שנערך הסכם ממון צריך לאשרו, ובזה תלוי מתי נערך ההסכם, אם ההסכם נערך קודם הנישואין אזי ניתן לאשרו ע"י רושם הנישואין או ע"י עו"ד נוטריון (אף אם אינו מתמחה בדיני משפחה ובלבד שיהיה נוטוריון), אם ההסכם נעשה לאחר הנישואין צריך לאשרו בביה"ד או ביהמ"ש. 2. בהסכם ממון אין כל מניעה שאותו עו"ד ייצג את שני הצדדיםוזה מעשה שבכל יום. 3. הסכם ממון על רכוש טרום הנישואין נעשה לצרכי זהירות ובטיחות יתרים כדי למנוע בעיות בעתיד. 4. שכה"ט משתנה מעו"ד לעו"ד ומטו"ר לטו"ר ואינו קבוע. בהצלחה אביעד אושרי משרד טוען רבני ומגשר