הסכם גירושין - דיני משפחה

  • הסכם גירושים
    שיר | 04/04/2009 09:18

    בעלי ואנוכי ערכנו הסכם גירושים. בהסכם מצויין שעלי לעזוב את הבית המושכר בו גרנו וכשאעזוב אקבל כסף שהיה שמור אצלו. בפועל הוא עזב את הבית עם חפציו 3 ימים לפני שעזבתי. כל התנאים הללו מולאו. לפני כחודש הגשתי תביעת מזונות האישה כוון שאני לא עובדת. בסעיף אחד בהסכם מצוין כי עלי לבטל את תביעת המזונות עד לתאריך 3.4 לא הבחנתי בנוסח הסעיף. האם חלה עלי חובה לבטל את תביעת המזונות? אציין כי פתינו תיק ברבנות אך עדין לא היה דיון. בתודה מראש. שיר.

    • הסכם גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 04/04/2009 23:39

      שלום רב, אי אפשר לענות לשאלתך ללא עיון בנוסחו המדוייק של הסכם הגירושין. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים

      • נוסח הסעיף
        שיר | 05/04/2009 11:29

        נוסח הסעיף הוא: בכפוף לביצועו של הסכם זה מסכימים ומצהירים הצדדים כי לא תהיינה להם עוד כל תביעות מכל מין וסוג איש כלפי משנהו, וכי האמור בהסכם זה מהווה הסדר סופי ומוחלט של כל תביעות בני הזוג, זכויותהם וחובותיהם זה כלפי זה. עד ליום 3.4 האישה מתחייבת לבטל את כתב התביעה שהגישה לבית המשפט לעינייני משפחה.

        • הסכם גירושין - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 05/04/2009 12:38

          שלום רב, לא ברור האם הסכם הגירושין אושר ע"י ערכאה כלשהי (ביהמ"ש או ביה"ד), אבל גם אם לא, לאור טענתך כי כל התנאים מולאו, נראה על פניו (על סמך הציטוט שהוספת) ובעיקר אם ההסכם קיבל תוקף של פס"ד, שאת חייבת למחוק את התביעה. גם אם לא אושר, אי מילוי תנאי זה, בעוד בעלך מילא את חובותיו כלפיך, מהווה התנהגות בחוסר תום לב. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים