עזרה - דיני משפחה

  • משפחה
    שי | 03/04/2009 07:26

    שלום. אני לא יודע לאן להפנות את השאלה ומה לעשות, אני מרגיש אבוד. אני אנסה לתמצת כמה שאפשר מפני שיש המון פרטים חשובים. אמי הכירה בחור וחיה איתו תוך כדי תהליכי גירושין מאבי. היא העבירה גם את אחיי הקטנים לביתו: אחד בן כ18 בעל פיגור שכלי והשני כבן 15. אחותי עברה לגור שם כחודש חודשיים עד שהתחתנה לפני שבוע והשכירה דירה. אחותי סיפרה לי שהבחור מכה את אחיי הקטנים ואף היכה אותה פעם אחת. אני מאוד רגיש לאחיי בייחוד לזה בעל הפיגור השכלי. בנוסף הוא מעניש אותם בהרעבה, לא מאפשר להם לאכול. הוא מנצל את אמי מבחינה כלכלית ובטח מינית. הוא היה מסמם את אשתו הקודמת עד שאיבדה את רוחה ולא ידעה את עצמה. אתמול עזרתי לאחותי לאסוף את חפציה והיא סיפרה לי כל הנעשה שם שראתה בעיניה והיא אובדת עיצות. אני נדהמתי לראות את אמי , לא זיהיתי את התנהגותה, היא העלתה קצף לבן ודיברה ברוע והתנהגה כמו חיה פצועה. אני נורא חושש לה ולאחיי ואני לא יודע מה לעשות כדי להחזיר אותה הביתה. מהבית היא ברחה מפני שאבי היה מכה אותנו ועכשיו כנראה היא מרגישה שהיא רוצה לברוח מהבריחה ואין לה לאן יותר. מה גם שהיא נראית מסוממת ולא שפויה. עזרו לי בבקשה, מה לעשות?

    • עזרה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 04/04/2009 23:34

      שלום רב, אם לדעתך נעברות בביתה עבירות פליליות, תוכל לדווח למשטרה. אם מדובר גם בפגיעה בקטינים או חסרי ישע, רצוי לדווח גם לשרותי הרווחה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים