צוואות הדדיות - דיני משפחה

  • צוואה הדדית
    יואל | 02/04/2009 22:30

    כאשר אחד ההורים נפטר הרכוש עובר להורה החי,אם ההורה יכול לאחר מות האישה לשנות את הצוואה ולהוריש חלק מהרכוש לזוגתו החדשה? איך ניתן למנוע שינוי צוואה לאחר מות אחד ההורים איזה סעיף צריך לרשום?

    • צוואות הדדיות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 03/04/2009 00:00

      יואל שלום, תלוי אם הצוואות נערכו לפני או אחרי התיקון בחוק הירושה בעניין זה. אם לפני - יכול הנותר בחיים לשנות את צוואתו. אם לאו - החוק קובע מהן תוצאות עריכת שינוי בצוואה הדדית. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • צוואות הדדיות
        יואל | 03/04/2009 06:52

        תודהרבה מהו השינוי בחוק הירושה ? המצב כיום שהנותר בחיים לא יכול לשנות צוואתו?

        • צוואה הדדית - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 04/04/2009 23:51

          שלום רב, המועד המשמעותי הוא מועד עריכת הצוואה, ואם נערכה לפני התיקון, ניתן לשנותה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים