ייעוץ טרום גירושין

  • גירושין
    רונה | 01/04/2009 19:44

    שלום.אני נשואה לבעלי כשנתיים.בעלי עזב את הבית. ישלנו ילד קטן בן שנה.אני רוצה להתגרש.יש לי סכום כסף גדול ביחד בחשבון הבנק המשותף. חלק גדול הוא שלי. א.האם יש לכל השפעה שאני אקבל את רוב הכסף? ב.אם הוא יתיחייב לתת לי מזונות .האם הוא יהיה רשאי לראות את הילד כל פעם ? יש חוק כזה ? ג.חשבון הבנק הוא חסום.האם אפשר לקחת הלוואות על סכומים כאלה בהשמך ? בשמי או בשמו ? ד. האם אפשר שהוא יתן לי מזונות ולא יהיה רשאי לראות את הילד? ה. מה קורה אם הוא בכלל לא עובד ואני צריכה מזונות ? מה קורה במצב כזה ? מה עלול לקרות ? מה החוק אומר ? אודה מאוד לתשובה ולהסבר. רונה. ג.

    • ייעוץ טרום גירושין
      טו"ר אביעד אושרי | 02/04/2009 12:29

      כפי מה שאני מבין את מצוייה ממש בראשיתו של הליך הגירושין, לכן אני הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני אצל טו"ר או עו"ד כדי לגבש יחד איתו את אסטרטגיית הגירושין שעליך לנקוט וזאת קודם שתעשי כל צעד עצמאי שעלול לעמוד לך לרועץ בעתיד. ולשאלותיך א. לגבי הכספים המופקדים בבנק, באופן עקרוני כספים אלו אמורים להיות מחולקים באופן שווה אא"כ תצליחי להוכיח כי רוב הכספים הם שלך עוד מלפני החתונה. ב. לגבי מזונות - ישנם שני סוגי מזונות, יש מזונות אשה ויש מזונות ילדים. מזונות אשה - במידה ואשה אינה עובדת ואינה מוגדרת כמורדת היא זכאית למזונות אשה מבעלה עד ליום מתן הגט. מזונות ילדים - אשה זכאית למזונות ילדיה ומדורם עד להגיעם לגיל 18. ג. הסדרי ראיה - כפי הבנתי מדבריך את לא ממש מעוניינת לאפשר לאב לראות את ילדיו, אני אישית חושב שזה טעות כלפי הילדים למרות כל הייריבויות שביניכם לא רצוי לערב את הילדים ולגוף השאלה, כעיקרון אב רשאי לפגוש את ילדיו לכה"פ פעם פעמיים בשבוע למשך כ - 3-4 שעות וכל שבת שנייה לסירוגין ומחצית חופשות וחגים. כמובן אם מדובר באב המסוכן לילדיו אזי ניתן למנוע זאת ולדרוש שייפגש עם הילדים באמצעות פיקוח במרכז קשר, או אם מדובר בתינוק עד גיל 3-4 גם לעיתים ניתן למנוע מן האב לקחתם ללינה אצלו. ד. חוב מזונות ילדים כעיקרון הינו חוב עצמאי שאינו תלוי בהסדרי הראייה אולם ישנם לא מעט פס"ד שהערכאות השונות פוטרות את האב ממזונות ילדים אם נמנע ממנו שלא באשמתו לראות את ילדיו. ה. נטילת הלוואה מהבנק כנגד הסכומים המצויים בחשבון חסום, כידוע לי הבנקים אינם מאפשרים זאת. ו. בעל שאינו משלם מזונות ניתן לפעול כנגדו בהוצל"פ וזה יכול להגיע עד כדי פקודת מאסר. כפי שכתבתי בראשית דברי רצוי שתפני לייעוץ מקצועי אישי פרטני, מאחר והדברים שכתבתי הינם ייעוץ ראשוני כוללני העשוי להשתנות בהתאם לנסיבות. אביעד אושרי משרד טוען רבני ומגשר

    • גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/04/2009 23:44

      רונה שלום, 1. חלוקת הכספים בינך לבין בעלך תלויה במקורם. אם לא חל עליהם שיתוף, לפי חוק יחסי ממון (דהיינו, כספים שנצברו בתקופת הנישואין כתוצאה ממאמץ משותף)הם יחולקו לפי מקורם. אם כן - יחולקו בחלקים שווים. נטל ההוכחה לאי-שיתוף על הטוען לכך. 2. מזונות יתקבלו לאחר החלטה שיפוטית, כתוצאה הגשת תביעה, או בהסכם ביניכם, אשר יקבל תוקף של פס"ד. 3. זכותו של אב לפגוש את ילדיו, ולא אמור להיות קשר בין זכות זו לבין חובת תשלום המזונות. בוודאי שלא יהיה מצב בו יחוייב במזונות אך לא יורשה לפגוש את הילד אלא אם כן שרותי הרווחה ו/או כל גורם מקצועי אחר, יקבע כי הוא מסוכן לילד, וגם אז סביר שייקבעו הסדרי ראיה במרכז קשר, בנוכחות עו"ס. 4. חובת אב לזון את ילדיו אינה קשורה לשאלה האם הוא עובד או לא, למעט העובדה שגובה המזונות נקבע עפ"י ההשתכרות, הרכוש ופוטנציאל ההשתכרות, בהתאם לקביעת ביהמ"ש. 4. את נושא ההלוואות מומלץ לבדוק בבנק עצמו. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים