הוספת מוטבים

  • הוספת מוטבים
    ישראלי | 22/03/2009 16:34

    עוד בתקופת נישואיי הראשונים עשיתי ביטוח מסוג סיכון, כשנישואיי עלו על שרטון עשינו הסכם ממון לקראת הגירושין: נוסח ההסכם מתחיל כך: נערך ונחתם: בין גרושתי (מצד אחד) לביני (מצד שני) לבין שמות הילדים ומס' ת"ז ותאריכי הלידה (מצד שלישי) בבית משפט המחוזי. בהסכם זה נכתב בין היתר סעיף בנושא הביטוח שברשותי (ביטוח מסוג סיכון) ולהלן ציטוט הסעיף: "ביטוח חיים מסוג סיכון של האב ימשיך להיות משולם על ידו והוא מתחייב להתמיד בתשלומים החודשיים והמוטבים של הפוליסה יהיו הילדים בחלקים שווים". ובסעיף נוסף בהסכם נכתב: כי בית המשפט המחוזי ורק לו תהא הסמכות הבלעדית והייחודית לדון בעתיד בכל הנושאים בהם עוסק הסכם זה. כיום אני נשוי בשנית ויש לי ילדים ממשפחתי החדשה. ולכן היום אני מעוניין לצרף גם אותם לשמות המוטבים הרשומים בביטוח. (כתוספת לשמות ילדיי מנישואיי הקודמים). שאלותיי הן: 1. האם ניתן להוסיף כמוטבים גם את ילדיי ממשפחתי החדשה בנוסף לשמות ילדיי מנישואיי הראשונים? ואם כן כיצד. 2. ילדיי מנישואיי הקודמים הינם בוגרים (מעל גיל המחייב מזונות), מלבד ילד אחד שטרם מלאו לו 18 שנים ועליו אני עדיין משלם מזונות. האם אני יכול לצרף את ילדיי כבר כיום או שעליי להמתין שימלאו לבני 18 שנים גיל שבו אסיים עם תשלום המזונות עבורו ואז אוכל להוסיף את שמות ילדיי החדשים כמוטבים ללא בעיה? 3. האם אפשרי הדבר להוסיף את שמות ילדיי החדשים כמוטבים מבלי לעדכן את גרושתי או את ילדיי מנישואי הקודמים על השינוי? *** בקיצור, אני מבולבל ורוצה לדעת כיצד אני יכול לדאוג לכך שילדיי החדשים יהיו גם הם "מסודרים" מהבחינה הזו שיהיו גם הם כתובים כמוטבים. מודה מראש על תשובתכם המקצועית וסליחה על האורך והבלבול......

    • הוספת מוטבים
      עו"ד מ. שיפמן | 22/03/2009 16:46

      שלום רב לצערי שאלתך אינה מתאימה למסגרת הפורום שהינה מצומצמת מטבעה. מה גם שאתה מדבר באופן ספציפי על ניסוח כזה או אחר בהסכם שחייבים לקרוא אותו ואת הקונטקסט שהדברים נכתבו ולאו דוקא ציטטה אחת ממנו היא זו שתסייע בהבנת המקרה. עימך הסליחה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • תגובה
      שיר | 22/03/2009 20:17

      במידה והעתק ההסכם לא הועבר לחברת הביטוח תוכל לשנות את המוטבים בלא ידיעתה של גרושתך. במקרה מות חס וחלילה, יתבעו הילדים מהאשה הראשונה לקבל את מלוא דמי הביטוח בהתאם להסכם ואילו הילדים מהאשה השניה יתבעו לקבלם את חלקם בהתםא לרשימת המוטבים העדכנית. יש לציין כי יתכן שיהיה גם ריב סמכויות איזה בית משפט צריך לדון במקרה זה. בית הדין שידון בעניין יצטרך לבדוק את ההסכם ולהתייחס לתקפותו. העובדה שגילם של הילדים הוא מעל 18 לא מבטל את תוקפו של ההסכם ויש לבדוק האם נקבע משהו בעניין זה בהסכם.