מזונות ילדים

  • אישה בוגדנית
    שי | 18/03/2009 13:47

    אבקש תשובה בפורום ולא למייל. שלום, האם אישה שבגדה ניתן שלא לפסוק לה מזונות עבור הילד? ברור לי כי המזונות הם עבור הילד, אבל היא האשמה בפרידה, האם לא נכון לומר כי עליה לשאת בנטל?! מדובר בביטול הסכם מזונות קיים כבר כ-7 שנים. בנוסף, מה זה אומר שינוי נסיבות משמעותי? לצורך הפחתה של מזונות? האם נישואי האב בשנית והבאת 2 ילדים לעולם, כולל ירידה בהשתכרות, מהווה שינוי מהותי?? תודות.

    • מזונות ילדים
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 18/03/2009 16:31

      סיבת הגירושין והאשמה בגירושין אין להם כל השלכה ושייכות לעניין תשלום מזונות הילדים, ותהא סיבת הגירושין אשר תהא. באשר לשאלתך השניה, אכן ירידה בהכנסות ונישואין שניים וילדים מנישואין שניים, מהווים בהחלט עילה לתביעה להפחתת מזונות.

    • מזונות קטין והפחתת מזונות
      עו"ד מיקי שיפמן | 18/03/2009 21:34

      שלום רב אין קשר בין מעשי האם למזונות הקטין. מזונותיו לא יפגעו. הקומבינציה בין הדברים עשויה להוביל להפחתת מזונות, אך לידת ילדים נוספים יכולה להיחשב ע"פ דעות שונות כדבר צפוי ולא בהכרח יהווה עילה להפחתה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר