מזונות ילדים

  • מזונות עבור ילד
    טוביה | 18/03/2009 13:24

    שלום, אבקש לדעת עד איזה גיל יש צורך בתשלום מזונות ילד? כיום הילד בן 11. האם עד גיל 15 בלבד? האם בגיל 15 חלקי יפחת? אציין כי כיום אני נשוי ואב לשניים מאישתי ואני מעוניין לשקול הגשת בקשה להפחתה במזונות. כיום אני משלם 1860 ש"ח ועוד הוצאות רפואיות ונוספות. כ-2200 שח כל חודש. מהו סכום המינימום שייפסק לי במקרה כזה? מהו הסכום המינימלי כיום? ועוד שאלה - אמו של הילד התחתנה בשנית ויש לה בביתה 3 ילדים נוספים, בנוסף לבני. בעת עריכת ההסכם בינינו נלקח סכום מדור של כ-500 שקלים, אולם כעת בני חי עם עוד 5 נפשות ולא רק עם אימו. האם זהו בסיס להפחתת סעיף המדור? תודה רבה. טוביה

    • מזונות ילדים
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 18/03/2009 16:36

      תשלום מזונות ילדים עפ"י הדין העברי הינו עד גיל 18, בבתי המשפט פוסקים מזונות עד גיל 21 אולם אולם המזונות המשולמים מגיל 18 עד 21 הם מזונות מופחתים כ- 500 ש"ח לילד. מאחר ואתה משלם בסך הכולל 2200 ש"ח עבור שני ילדים (שזהו סכום יחסית נמוך מאוד) לא הייתי ממליץ לך לתבוע הפחתת מזונות כדי שלא תקבל כנגד תביעה להעלאת מזונות שסיכוייה גבוהים יותר, אלא אם כן יש לך סיבות חריגות מאוד כדוגמת נכות ומוגבלות כזו או אחרת.

    • מזונות קטין- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 18/03/2009 21:37

      שלום רב החיוב הוא עד גיל 18 ואח"כ מגיל 18 עד אחרי הצבא 1/3 מהמזונות. אתה חייב במדור בנך וזה לא משנה אם יש אנשים נוספים בבית, מה גם שהסכום המצוין על ידך של 500 ש"ח הינו סביר ואף נמוך יחסית. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • הבהרה קטנה - מדובר בילד אחד עבורו משולמים מזונות  לת
        טוביה | 19/03/2009 12:22