פרוצדורה בבימ"ש- דיני משפחה

  • העברת בקשה לקיום צוואה לבימ"ש לענייני משפחה
    עדי | 18/03/2009 11:40

    הגשתי בקשה לצו קיום צוואה לרשם הירושה.יצוין, כי מבקש הבקשה הוא היורש היחיד הן עפ"י הצוואה והן עפ"י הדין (בן יחיד, הוריו נפטרו). לא הוגשו התנגדויות, אולם הרשם לענייני ירושה החליט להעביר את הבקשה לבימ"ש לענייני משפחה, הואיל והצוואה אינה נושאת תאריך מלא, כלומר מופיעה רק שנת עריכת הצוואה ולא מופיע יום וחודש. יצוין, כי הצוואה הינה מלפני 20 שנה ונעשתה ע"י עו"ד ובנוכחות עדים. שאלתי היא - מהי הפרוצדורה בבית משפט לענייני משפחה? כמה זמן בערך אורך ההליך עד שינתן צו קיום צוואה? האם מבקש הצו יוזמן לדיון, או שהצו ניתן בהעדר הצדדים? תודה מראש על התשובות.

    • פרוצדורה בבימ"ש- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 18/03/2009 21:42

      שלום רב ביהמ"ש יזמן אתכם לדיון והמבקש עשוי להיחקר על בקשתו ותצהירו. בא כח היועמ"ש לממשלה עשוי להיות מוזמן אף הוא. שאלת הזמן הינה קשה ולא ניתן להעריך במדויק. בין כמה חודשים (עד שייקבע דיון) והלאה... בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • שאלה נוספת...
        עדי | 19/03/2009 09:36

        האם יש סיכוי שלא יקבע דיון בבימ"ש לענייני משפחה (כלומר שתינתן החלטה ללא דיון), וזאת בשים לב לעובדה שהמבקש הוא יורש יחיד הן על פי דין והן עפ"י הצוואה ובשים לב שהיועץ המשפטי לממשלה ציין שאין לו עניין בהליך? שאלה אחרונה - האם יש לבימ"ש לענייני משפחה אתר אינטרנט בו ניתן לראות אונליין פרטים בקשר לתיק (בדומה לבתי המשפט האחרים)?

        • דיון בבימ"ש למשפחה
          עו"ד מיקי שיפמן | 19/03/2009 16:02

          שלום רב ע"פ התקנות, במידה ואין מדובר בבקשה שהוגשה ע"פ דרישת היועמ"ש ביהמ"ש רשאי להזמין לדיון (ע"פ תקנות הירושה) כלומר - הוא לא חייב. זה נתון לשיקול דעתו. אין אתר כזה לבתהמ"ש לענייני משפחה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר