הצמדה על המזונות - דיני משפחה

  • דחוף, יש לי פסק דים מזונות, נקבע בו כי יש לשלם את
    כרמית | 17/03/2009 20:14

    המזונות בתוספת ריבית והצמדה. מזה כשלוש שנים איני מקבלת את הריבית וההצמדה אלא את סכום המזונות בלבד. האם אני יכולה לתבוע את הריבית וההצמדה למשך כל השנים הללו. עד כמה שנים אחורה אפשר לבקש את הריבית וההצמדה על המזונות

    • הצמדה על המזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 17/03/2009 20:37

      כרמית שלום, תוכלי לפתוח תיק הוצל"פ בגין הפרשי ההצמדה, עבור כל התקופה אחורה. אמנם יתכן שהחייב יעלה הטענה כי עפ"י "חוק המזונות" אין לתבוע יותר משנתיים אחורה, אולם לטענה זו יש הגנה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • תודה לך, אך לא הבנתי למה לפי חוק המזונות לא ניתן
        כרמית | 17/03/2009 20:52

        לתבוע שנתיים אחורה, ריבית והצמדה. קראתי את החוק פסיקת ריבית והצמדה, והבנתי שניתן לתבוע ממועד פסק הדין ועד התשלום בפועל. אז למה לפי חוק המזונות אי אפשר. ומה טענת ההגנה כנגד טענת החייב במזונות.

        • גביית חוב עבר - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 17/03/2009 21:03

          כרמית שוב שלום, החוק לתיקון דיני משפחה (מזונות), קובע כי גביית חוב של יותר משנתיים אחורה, מחייב פניה לביהמ"ש. עם זאת, ישנה שופטים המפרשים את החוק כך שכיוון שהחוק מתייחס לאלה אשר אין דין אישי שחל עליהם (ולגבי יהודים חל הדין העברי),מכאן שלגבי אלה שהדין האישי כן חל עליהם - לא חלה הוראה זו, ולכן אין לגביהם מגבלה של גביית חוב העבר. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

    • תגובה
      נטע מרום, עו"ד | 18/03/2009 10:36

      שלום רב, אכן את רשאית לדרוש ריבית והצמדה מיום מתן פסק הדין, באמצעות פתיחת תיק הוצאה לפועל. בברכה, נטע מרום, עו"ד