סיוע המשפחה - דיני משפחה

  • שאלה חשובה על אלימות במשפחה
    אתי | 17/03/2009 20:01

    אחותי סובלת כ40 שנה,מאלימות קשה מצד בעלה,לאחרונה היא אזרה אומץ ובעזרת הדרכה מסויימת פנתה והתלוננה במשטרה. אנו כמשפחה אף פעם לא התערבנו ביניהם . למשטרה זומנו הבעל ו2 הילדים שלה,הם ניסו ללחוץ עליה לבטל את תלונתה.שאלתי היא איך אנו כמשפחה יכולים לעזור לה?כי היא הפכה להיות חסרת חוט שדרה והיא מאוד פוחדת,והאם כדאי לפנות לאיזה גוף שינחה אותנו כיצד לנהוג ולעזור לה,אפילו אם זה כרוך בגירושין מהבעל. אודה לכם על כל הנחייה והתיחסות תודה רבה!

    • סיוע המשפחה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 17/03/2009 20:11

      אתי שלום, על אחותך להחליט האם היא מעוניינת לפעול כדי להתגרש מבעלה, לאור הנסיבות שתארת, אולם בין אם תחליט כך ובין אם אחרת - תמיכת המשפחה תמיד חשובה, ובעיקר כשאדם נכנס להליכים מסוג זה. לפי דברייך נראה גם שמעבר לתמיכת המשפחה, אולי כדאי לשקול גם סיוע פסיכולוגי/רגשי. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

    • תגובה
      נטע מרום, עו"ד | 18/03/2009 10:42

      שלום רב, ראשית עלי לציין כי התנהגותך במצבה של אחותך ראוי לשבח. אני מצרה על כך שאחותך סובלת מאלימות כה קשה במשך כל כך הרבה שנים ועליה לשים קץ לאלימות זו ולא לתת יד לבעלה להמשיך בכך. על אף שהליך גירושין הינו הליך נפשי קשה, שהרי נראה כי הסבל אותו היא חווה קשה אף יותר ועל כן, אני מציעה שבעזרת בני משפחתה, אשר נראה כי תומכים בה, תקבל אחותך החלטה ותעשה צד ראשון למען שלומה הנפשי והגופני ותפנה לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם האפשרי. אני מאחלת לכם כל טוב ודרך צלחה. בברכה, נטע מרום, עו"ד