תשובה

  • זכויות בת זוג
    רמי | 17/03/2009 08:00

    שלום, אני חי עם אישה ללא רישום נישואין במשרד הפנים ובכלל. יש לנו 2 ילדים חמודים. אני אמור לקבל בימים אלה מתנה מהורי את הדירה בה אנחנו גרים. אם המתנה ניתנת רק לי ורשומה על שמי, האם יש זכויות עתידיות לבת זוגתי בדירה? מתוך הנחה שאנחנו רק בספטמבר הקרוב יחדיו 3 שנים. תודה

    • תשובה
      עוגיה | 17/03/2009 09:58

      לבת הזוג שלך יש 50% מהדירה ע"פ חוק. (ידועה בציבור) תוכל לערוך הסכם ממון ולפתור את הבעיה. (היינו, בלי הסכם ממון אין דירה במתנה)

      • מתנות - דיני משפחה
        עו"ד מיקי חשמונאי | 17/03/2009 20:32

        רמי שלום, היה והדירה שתקבל מהוריך תרשם על שמך בלבד, היא תשאר שלך, לפחות בטווח הקצר, כמתנה שנתנו הוריך לך בלבד. אם הדירה תרשם על שמות שניכם, יפורש הדבר כאילו הוריך נתנו את המתנה לשניכם או לחילופין כי אתה הענקת במתנה לבת זוגך את מחצית הזכויות בדירה. עם זאת, לבתהמ"ש יש התייחסות מיוחדת לדירת המגורים, ובחלוף שנים רבות בהן חי הזוג באותה דירה, יכול להיווצר מצב בו יקבע שמגיע לה שווי מחצית הנכס. בנוסף, אם תשקיעו כספים אשר יוגדרו כמשותפים בדירה (שיפוץ, הרחבה וכד'), גם אם לא יקבע שלבת הזוג זכויות בה, סביר כי יקבע שעליך להשיב לה את מחצית הכספים שהושקעו. הסכם ממון יסייע בהגדרת הדברים לאשורם מראש. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

        • עוגיה, הבנת שטעית!  לת
          ביסקוויט | 19/03/2009 21:31