סיום קשר נישואין

  • שאלה הנושא גירושים
    צילי | 11/03/2009 15:42

    אני מעוניין בתשובה לפורום.זוג נשוי שנה אין ילדים, גרים בבית שכור, רכוש פנימי משותך מקרר וכו רוצים להיפרד הלכו גם ליעוץ איך מסימים קשר זה האם צריך בית משפט אזרחי רבני אנא עיזרו

    • סיום קשר נישואין
      עו"ד מ. שיפמן | 11/03/2009 16:15

      שלום רב גירושין יהיו רק בביה"ד הרבני. הסדרת יתר העניינים יכולה להיות בהסכם שתוכלו לאשרו או בבימ"ש או בביה"ד הרבני. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • גירושין
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 11/03/2009 16:35

      גירושין ניתן לעשות אך ורק בביה"ד הרבני חלוקת הרכוש והסכם הגירושין ניתן לאשר בביה"מש או בביה"ד הרבני, אולם מאחר ולכאורה בנתונים הקיימים לא אמורים להיות חילוקי דעות מהותיים וניתן בהחלט להגיע להסכמה בכל העניינים הכרוכים בגירושין, ע"כ הייתי ממליץ לערוך הסכם גירושין בסיוע של טוען רבני או עו"ד ולעשות הכל בביה"ד, מה שיקצר את ההליך בצורה משמעותית מאוד.

    • הסכם גירושין
      אור | 11/03/2009 19:00

      האם צריך בין שני בני הזוג הסכם משפטי או הסכם בינהם שיובא לבית הדין הרבני.כמה זמן לוקח תהליך גירושים מיום פתיחת תיק שאלה לגבי הסכם האם הסכם בין בני הזוג מספיק?תודה רבה על תשובתך

      • גירושין
        טו"ר הרב אביעד אושרי | 12/03/2009 15:13

        כעיקרון הסכם בין בני הזוג מספיק דיו. אולם הסכמי גירושין מעצם טיבן וטבען בפרט כאשר ישנם ילדים או רכוש אלו הסכמים שיש להם נפקות לאורך זמן וע"כ מומלץ לנסח אותם בצורה משפטית מקצועית כדי למנוע כמה שפחות פרצות העשויות להתגלע ברבות השנים. אם קיים הסכם גירושין והגירושין נעשים בהסכמה של שני הצדדים, אזי הזמן הוא קצר וזה מאוד תלוי בבתי הדין הרבנים השונים, כעיקרון זה לוקח בין שלשה שבועות לחדשיים