מינוי מנהל עזבון - דיני משפחה

  • בקשה למינוי מנהל עיזבון
    שש | 05/03/2009 09:39

    אני מייצגת יורשים על-פי דין (אין צוואה). היורשים מסוכסכים ביניהם, ואין אפילו הסכמה על מינוי מנהל עיזבון (אחת היורשות מתנגדת ללא הצדקה עניינית, שכן מעוניינת לחבל בחלוקת העיזבון). אני רוצה להגיש בקשה לבית המשפט למינוי מנהל עיזבון ורציתי לדעת מה מקובל - בקשה קצרה בנוסח שבתקנות (עם נימוקים קצרים בלבד בנוגע לצרך במינוי מנהל עיזבון) או בקשה ארוכה ומפורטת ("מעין כתב תביעה") שמסבירה את מהות הסכסוך בין היורשים ומפרטת בהרחבה בדבר הצורך למנות מנהל עיזבון. מה מקובל בבתי המשפט לעניני משפחה? האם הם נוטים למנות בקלות מנהל עיזבון או שצריך לכך נימוקים משמעותיים? תודה הערת מערכת: לקריאה אודות נוסח צוואה >>

    • מינוי מנהל עזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 05/03/2009 23:33

      שלום רב, התשובה תלויה בכל תיק ונסיבותיו, אולם כיוון שהיורשים כולם יהיו המשיבים, הייתי מפרטת בתמצית את הרקע. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים

      • אשמח להרחבת התשובה
        שש | 07/03/2009 21:26

        אני לא חושבת שהיורשים יהיו כולם המשיבים. אני מייצגת שלושהמתוך ארבת היורשים, ואותם שלושה יהיו המבקשים (הם מעוניינים במינוי מנהל עיזבון). רק היורשת הרביעית תהיה המשיבה. בכל מקרה, השאלה היא: כאשר את אומרת "לפרט בתמצית" את הרקע, למה הכוונה? עד כמה לפרט? למשל, לאחד היורשים יש תביעת חוב כלפי העיזבון, שהיורשת הרביעית מתכחשת לה. האם יש צורך לפרט את כל הרקע לתביעת החוב ולסכסוך? האם לפרט את כל מאמצי אותה יורשת לחבל במכירת הבית וחלוקת העיזבון? אודה לתשובה.