צוואות הדדיות

  • יישום של צוואות הדדיות זהות- כיצד?
    חיים | 24/02/2009 19:13

    הורי, בני זוג קשישים הכינו צוואות הדדיות זהות. כל אחד מבני הזוג חתם על הצוואה. האב, נפטר והאם, עדיין בחיים. מה שמוזר לי היא העובדה שעם קיום הצוואה של האב, בעצם יודעים מה יהיה בגורל הירושה גם לאחר מות האם. כי הרי חתמו על צוואות הדדיות זהות. למשל, יש בצוואת האב (ומן הסתם גם בשל האם) הוראה כי כל הנכסים, כספים שבחשבונות הבנקים ודירת המגורים יעברו לידי האישה עד ליום מותה ורק אח"כ לאחר מותה יועברו ויחולקו שווה בשווה בין 3 הילדים. האם זה ההגיון של צוואות ההדדיות? הרי כבר בפטירת בן הזוג הראשון נחשפים לגורל הירושה שיקרה רק לאחר מות האישה כשהיא עודנה בחיים???

    • צוואות הדדיות
      עו"ד גיל שחף | 24/02/2009 22:03

      תחום נושא הצוואות ההדדיות הינו תחום רחב אשר קיבל בשנים האחרונות תנופה לרבות חקיקה מתאימה. אין במסגרת המצומצת של הפורום אפשרות לפרוס מישנה אקדמית בעניין זה אם יש לך שאלה ספציפית, פרקטית, משפטית, נשמח להתייחס אליה במידה ותפנה שוב

    • מידע ראשוני
      דודי | 25/02/2009 23:06

      כאמור, לאחרונה נכנסה חקיקה חדשה שמסדירה את מגמת ההכרה בצוואות הדדיות שהחלה עוד טרם זאת בפסיקה. רואים את הצוואות ההדדיות כמן התחייבות חוזית בין הצדדים אך עם זאת, החוזה הוא לא גמור ומוחלט. ראשית, האב יכול להוריש רק את חלקו ולא את חלקה של האם ולכן היא עדיין חופשיה לעשות בחצי מהרכוש כרצונה. שנית, ניתן לטעון כי במידה ומתרחש דבר מה, כגון התנהגות בלתי הולמת של אחד היורשים, שהאב היה משנה את צוואתו בהתאם. יחד עם זאת, אני לא פוסל את מה שנכתב לעיל, ובמצבים מורכבים אשר ניתנים לפרשנויות וספקולציות כגון אלה יש לפנות לעו"ד שמתמחה בדיני משפחה (ורק כזה!!!).