שכר דירה ראוי - דיני משפחה

  • מי משלם מדור למגורי בגירים
    חנה | 24/02/2009 02:07

    אני גרושה ואם ל3 בנות שהינן בגירות מזה 3 שנים. לפי פסיקת ביהמ"ש חלוקת הדירה ביני לבין גרושי הייתה אמורה להתבצע לפני 3 שנים, אך מטעמים שונים זה לא אירע. במשך שנות הפרוד אני גרה עם בנותי בדירה המשותפת. גרושי מבקש שאשלם לו שכ"ד של מחצית הדירה ל-3 שנים, כלומר אני אמורה לשלם לו על מגורי ומגורי הבנות על השימוש בחלק הנכס שהוא שלו, לעומתו אני טוענת שאני צריכה לשלם רק רבע מחצי שכ"ד כי אני גרה עם 3 בגירות בחלקו בדירה, מי צודק?תודה.

    • שכר דירה ראוי - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 24/02/2009 22:19

      יש לבחון תחילה האם מגיע דמי שכירות על שלוש שנים ולא על פחות. ואם מגיעים למסקנה כי מגיע דמי שכירות על תקופה מסויימת אשר בהחלט לבוא ולומר כי מעמדך הוא כמעמד הבנות, ומאחר וכולכן בגירות עליכן לשאת בשכירות בחלקים שווים.

      • תודה רבה
        חנה שמש | 24/02/2009 23:44

        לעו"ד שחף,חן חן על תגובתך המהירה.ברכות, חנה