גירושין - דיני משפחה

  • הליכי גירושין
    אנה | 18/02/2009 16:33

    שלום רב, ברצוני לקבל ייעוץ בנוגע להליכי גירושין. אמי זקוקה לעיצה דחוף, היא מעניינת להתגרש מהאיש אשר ידוע כ"אבי" לאחר שנים של השפלה, חוסר כבוד והתעללות נפשית. היא איננה אישה צעירה(56) וזקוקה להכוונה, אבי לקח את קופת הגמל(התשלום החודשי) והעביר אותה לחשבון שפתח לעצמו ועל שמו בלבד, לאחר שנים בהם הכסף שולם מהחשבון המשוף. כמו כן ביטוח החיים שאימי משלמת עליו כיום הוא על שמו. אימי מרוויחה משכורת זעומה ומשלמת את כל החשבונות. אין לה אפילו את העמצאים לשכור עורך דין. אבי הוא איש תחמן מארץ התחמנים ולא יהסס לשקר ולרמות רק כדיי לזכות בכסף. כמו כן הוא אינו חושב שיש אמת אחרת מלב האמת שלו לכן המאבק סביר להניח יהיה קשה וממושך. האם ניתן להתגרש מבלי שהיא תצטרך למכור את הבית או לתת לו כסף(שאין לה גם ככה) כמו כן אודה אם תוכלו לתת שמות של עורכי דין טובים בצפון הארץ לו רק לשם הייעוץ. תודה מראש.

    • גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 18/02/2009 19:29

      אנה שלום, בכל הליך גירושין עולה נושא חלוקת הרכוש בין הצדדים, ולכן אם בידי אביך כספים של שמו, אשר מחציתם אמורה להיות של אמך, אולם גבוהה משווי מחצית הדירה, יש אפשרות לקבוע שהיא תקבל את כל הדירה והוא את כל הכספים. בנסיבות המתוארות בשאלה, רצוי מאשר שהיא תיוועץ עם עו"ד ואם אין לה אפשרות כספית לכך, שתפנה לסיוע המשפטי בדחיפות. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים