תגובה לשאלה בעניני אפוטרופסות לחולה

  • עזרה דחופה-אפוטרופסות או יפוי כח לחולה הנוטה למות
    קרובת משפחה | 18/02/2009 12:48

    שלום רב, אני במצב זמנים לחוץ עקב מחלת בת משפחה. 1. קרובתי (בגירה) חולה קשה (נוטה למות) ומאושפזת זמן רב. היא מעוניינת שאחיה (בגיר) ינהל את עניניה הכספיים בגלל חוסר יכולתה לנהלם במישור הפיזי.. 2. האם ניתן להסתפק ביפוי כח לשם ביצוע פעולות בענייניה, בעיקר הכספיות? האם די ביפוי כח רגיל או שמא נוטריון? 3. יש זמנים בהם היא מטושטשת בגלל השפעת משככי כאבים, מה שכנראה פוגע בצילותה וכנראה בכושרה לקבל החלטות באותן הפעמים. כמו כן, ייתכן שתגיע למצבי אי הכרה. האם ניתן להורות ביפוי כח, שבזמנים בהן אינה מסוגלת לנהל את ענייניה ו/או תהיה חסרת הכרה או צמח, היפוי כח יישאר בתוקפו? 4. לפי המעט שקראתי אפוטרופסות הוא רק למי שמוגדר חסוי. האם החשש העתידי , אך האפשרי בהחלט, שתהיה בלי הכרה וכן העובדה שכבר כיום כשהיא תחת משככי כאבים היא אינה צלולה לחלוטין, הן סיבה לבקש כבר עתה מינוי אפוטרופוס? האם זה מחייב כבר עכשיו למנות אופוטרופוס? איך עושים זאת הכי מהר כדי שזה יהיה לעזר עוד בחייה?אעיר, כי יש לה צוואה לאחר מותה שם היא קבעה מי יהיה מנהל עזבונה וכו'. נא עזרתכם בדחיפות,

    • תגובה לשאלה בעניני אפוטרופסות לחולה
      ליאורה סודרי, עו"ד | 18/02/2009 16:14

      1. למצב זמני או קבוע של חוסר כשירות לקבל החלטות רפואיות או חוסר הכרה ניתן ורצוי למנות מיופה כח לענינים רפואיים עפ"י סעיף 16 לחוק זכויות החולה. ניתן להשתמש בטופס שהוכן למטרה זו ב"ביה"ח "הדסה". 2. לטיפול האח בענינים כספיים דרוש יפוי כח המאושר ע"י נוטריון. 3. הליך מינוי אפוטרופוס אורך מספר חדשים (למעט למטרות רפואיות דחופות) . 4. תוקפו של יפוי כח פוקע במותו של מייפה הכח.

    • מינוי אפוטרופוס - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 18/02/2009 19:23

      שלום רב, מומלץ לפנות לנוטריון אשר בנוכחות רופא גריאטרי או פסיכיאטר, יאשר כי קרובת משפחתך צלולה, ויכולה לתת יפוי כח נוטריוני לאחיה, אשר על סמך אותו יפוי כח יוכל לפעול בשמה בכל עניין ודבר, כל עוד היא בחיים. בנוסף, ניתן להגיש לביהמ"ש בקשה דחופה למינויו כאפוטרופוס, ולקבל את הצו במהירות. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • לעו"ד מיקי חשמונאי, תודה על התשובה המהירה  לת
        קרובת משפחה | 19/02/2009 08:22